Noć kazališta

Kazalište Ulysses i Tvornica lutaka oživjet će opatijski vikend

Mirna Šumberac

Sutra navečer bit će održana predstava "Tko se boji Virginije Woolf" u režiji Lenke Udovički, a nedjeljno prijepodne rezervirano je za najmlađe i rock-mjuzikl "Živ, živ, živ"OPATIJA – Noć kazališta i ove će godine biti obilježena u Opatiji te će trajati dva dana za redom. Ovu subotu s početkom u 20 sati u centru “Gervais” bit će održana predstava Kazališta Ulysses “Tko se boji Virginije Woolf” u režiji Lenke Udovički. Festival Opatija poziva posjetitelje na “modernistički kazališni komad Edwarda Albeea koji se smatra jednim od najboljih dramskih djela 20. stoljeća, poznat je po vulgarnom vokabularu, brutalnom rušenju umjetnih svjetova i destruktivnom odnosu glavnih likova…”


Glavne uloge oživotvorit će Rade Šerbedžija i Katarina Bistrović Darvaš u ulozi sredovječnog bračnog para Marte i Georgea, dok će Nicka i Honey igrati Martin Grđan i Romina Tonković.


Noć kazališta nije zaboravila ni one najmlađe pa će tako u nedjelju s početkom u 11 sati na istom mjestu biti održana predstava, rock-mjuzikl “Živ, živ, živ” kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba čiji je cilj prenijeti poruku o očuvanju prirode i životinjskih vrsta.
Cijena ulaznice za prvu predstavu iznosi 80 kuna, a s popustom je mogu kupiti studenti i umirovljenici za 60 kn. Predstava za djecu iznosi 40 kuna, a za tri i više kupljenih ulaznica u paketu iznosit će 30 kuna.


Ulaznice se mogu kupiti online na stranici mojekarte.hr ili na njihovim prodajnim mjestima te na blagajnama Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici i u centru Gervais, na kojima se isključivo mogu ostvariti spomenuti popusti i akcije.


Ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković kazao je kako će neovisno o novim epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Primorsko-gornaskoj županiji, održavanje Noći kazališta ići prema planu, naravno, uz pridržavanje obveza i preporuka.