Daljnja suradnja

Katarina Line i FMTU potpisali ugovor o stručnoj praksi studenata

Aleksandra Kućel Ilić

Katica Hauptfeld i Sandra Janković

Katica Hauptfeld i Sandra Janković

Na taj način postali su partneri u dijelu nastavnog procesaPoduzeće Katarina Line iz Opatije i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci potpisali su ugovor o realizaciji stručne prakse studenata Fakulteta te na taj način postali partneri u dijelu nastavnog procesa.


Vlasnica poduzeća Katarina Line Katica Hauptfeld i dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Sandra Janković su ispred svojih organizacija dogovorile daljnju suradnju u okviru realizacije stručne prakse – priopćili su s FMTU-a.


Katarina Line je obiteljsko poduzeće sa sjedištem u Opatiji te uredima u Splitu i Dubrovniku. Posjeduje najveću flotu na Jadranu različitih kategorija mini kruzera.
Nudi također smještaj širom zemlje na obali i u unutrašnjosti te višednevne ture, prije i poslije krstarenja kako po Hrvatskoj, tako i u susjednim državama poput Slovenije, Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.


Inače je stručna praksa obvezni dio nastavnog procesa studenata na preddiplomskim sveučilišnim studijima za sve redovite i izvanredne studente studijskih programa »Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu« i »Menadžment održivog razvoja«.


Praksa se izvodi u zadnjem, osmom semestru studijskog programa u vremenu od početka ožujka do kraja svibnja, a studenti uspješnim završetkom dobivaju 14 ECTS-a.


Mnogi studenti po završetku stručne prakse ostaju kod poslodavaca raditi i kao sezonski djelatnici, a mnogima se odmah ponudi i stalni posao, odnosno pripravnički staž.