Vjerni gosti

Julija dolazi iz Njemačke u Medveju punih 60 godina! Većinu vremena je u privatnom smještaju kod iste obitelji

Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Gospođa Julia Madzarevic iz njemačkog Hildesheima najveći period je boravila u privatnom smještaju kod obitelji Valentin. Na našu obalu stiže svake godine u srpnju i ovdje boravi 20 danaMEDVEJA – Julia Madzarevic iz njemačkog Hildesheima punih 60 godina gošća je Medveje u kojoj je veći period boravila u privatnom smještaju kod obitelji Valentin. Na našu obalu stiže svake godine u srpnju i ovdje boravi 20 dana.


Kako bi joj se zahvalio na vjernosti, njezin domaćin, privatni iznajmljivač Milan Valentin, u ime Turističke zajednice općine Lovran uručio joj je prigodan dar i buket cvijeća. Julia je otkrila da se u Medveji uvijek dobro odmori, da nema pretjeranih gužvi, da je ovo malo mjesto opušta i da se osjeća ugodno.


S njom u društvu bili su i supružnici Lipnik, Joseph i Hannelise iz Kölna, koji će veliku obljetnicu dolaska u Medveju proslaviti sljedeće godine. Tada će obilježiti pola stoljeća vjernosti, a baš kao i Julia Madzarevic, i oni su smješteni u apartmanima obitelji Valentin koja im je tijekom godina postala pravi prijatelj. Milan Valentin kaže da je za njihovih ranijih dolazaka njegova majka kuhala za više od 20 gostiju pa su takvi kontakti donijeli jaka i neraskidiva prijateljstva.
– Razlog našeg povratka u Medveju je priroda, ova prekrasna plaža i ljubaznost domaćih ljudi. Volimo ovo more i zrak koji je za naše zdravlje uvijek dobar. Ovdje smo stvorili puno prijateljstva, upoznali mnoge drage ljude. Zapisali smo lijepe uspomene, anegdote. Kada smo dolazili u početku, redovito smo odlazili na izlete, na Plitvice, Brijune, u Pulu, brodom na kvarnerske otoke, do Venecije. Sada više na takve izlete ne odlazimo, a vrijeme provodimo na kupanju i često odemo u neki od vaših lokalnih restorana na večeru – govori Hannelise Lipnik, dok se Joseph prisjeća odličnih ribarskih fešta u Medveji, ali i odlaska na more zajedno s lokalnim ribolovcima. Njihova ljubav prema Medveji nastavlja se već četvrtu generaciju pa tako redovito u Medveji ljetuju i njihovi unuci.


Na pitanje koliko je bilo teško u vrijeme pandemije doći u Medveju, ovi vjerni gosti odgovaraju da po tom pitanju nisu imali apsolutno nikakav problem jer su svi dobili po dvije doze cjepiva i napravili svoje Covid- potvrde/putovnice. Njih su predočili na granici i na našu obalu stigli baš kao i uvijek do sada.