Veliki povratak 

Jedna je Severina: Popularna pjevačica nakon 13 godina nastupila na Ljetnoj pozornici

Aleksandra Kućel Ilić

Severina / Snimio Mateo LEVAK

Severina / Snimio Mateo LEVAK

Sudeći po fanovima koji su zauzeli svaki kutak Ljetne pozornice, a prvu zonu do bine već sat vremena prije početka koncerta, stanka od 13 godina, koliko Severine nije bilo u Opatiji, bila je predugačka 


OPATIJA – Seve, Seve, Seveeee! Kakav li je to šušur bio večeras u Opatiji! Punih je 13 godina prošlo od predzadnjeg Severininog koncerta u Opatiji, na dočeku Nove na Ljetnoj pozornici, a stanka je za njezine fanove, koji su danas zauzeli svaki kantunić Ljetne, po svemu sudeći bila predugačka.


Prvu zonu do bine publika, među kojom su prevladavale mlade djevojke, je zauzela sat vremena prije najavljenog početka izvedbe. Svi su željeli što bolje vidjeti Severinu. Na rasprodanome koncertu, stajaćem, kako to i dolikuje ovakvim prigodama, Severina je kombinacijom svoje osobnosti, stila odijevanja, te posebno osmišljenog repertoara koji je nazočne proveo kroz retrospektivu najvećih hitova, s lakoćom »zapalila publiku«.

Foto galerija: Severina na Ljetnoj pozornici u Opatiji Foto: Mateo Levak

Najavila je glazbeni spektakl i brojna iznenađenja dostojna Opatije, festivalske kraljice i njezine publike. Što je zamislila, to je i ostvarila, pa će se današnji koncert na jednoj od najatraktivnijih pozornica na otvorenome na Mediteranu, koja se nalazi svega par metara od mora, pamtiti u kategoriji posebnih uspomena. Bio je to profesionalno odrađen posao tijekom kojega je pjevačica još jednom pokazala sav svoj temperament, šarm i vladanje scenom.


Jer, postoje osobe o kojima se uvijek puno piše i govori, osobe radi kojih »gore društvene mreže«, a čiji se privatni život povlači po medijima, čemu niti Severina, ta kraljica hrvatske estrade nije uspjela pobjeći, no s druge strane – tko puni novinske stupce, taj je i popularan. Po onome što je pokazala opatijskoj publici, bez obzira na sve medijske zavrzlame i brojne peripetije koje su označile njezin put, očito je da »Seve nacionale« nije izgubila na popularnosti i da joj zrelije godine »sasvim dobro stoje«.


U publici mnoga zadovoljna lica, na pozornici hit do hita… »Tvoja prva djevojka«, »Raste trava zelena«… Što reći nego – jedna je Severina! Od prve sekunde koncerta uz Seve je pjevala i plesala cijela Ljetna… »Paloma blanca«, »Opatijo poludi«, pozvala je Severina i čulo se do Rijeke i Splita to oduševljenje obožavatelja. »Ovo će biti dobra noć, predosjećam«, otpjevala je Severina elegantna u svojoj minici i nije pogriješila, jer sve su ruke sinoć bile gore… Ludilo u užarenoj noći tijekom koje se tražilo mjesto više.