Profesorica emerita

Ivanka Avelini pomogla donacijom FMTU u Iki

Aleksandra Kućel Ilić

Ivanka Avelini i dekan Marko Perić na svečanoj primopredaji donacije

Ivanka Avelini i dekan Marko Perić na svečanoj primopredaji donacijeProfesorica emerita Ivanka Avelini pomogla je svojom donacijom FMTU u Iki, odnosno knjižnicu Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.


Profesorica emerita Ivanka Avelini je višestruko nagrađivana znanstvenica i profesorica koja je djelovala na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, te bivša dekanica istog Fakulteta.


Svojom je donacijom omogućila nabavku novog knjižničnog pulta i arhivskog ormara za knjižničnu građu. Ovom vrijednom donacijom omogućila je daljnje opremanje knjižnice Fakulteta, na čemu joj je zahvalio dekan prof. dr. sc. Marko Perić.
Profesor emerita Ivanka Avelini je tom prilikom istakla da je znanje moć te da knjige treba čitati i iz njih crpiti znanje. Knjižnica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu sadrži najbogatiji fond iz područja turizma, ugostiteljstva i hotelijerstva u Republici Hrvatskoj te je uvijek dostupna svojim korisnicama za različite informacije i znanja koja su temelj za istraživačke i nastavne aktivnosti ovog Fakulteta.