Prijem

Gradonačelnik Opatije primio laureate Dana hrvatskog turizma

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Fernando Kirigin je zahvalio laureatima na promociji destinacije i izrazio uvjerenje da je ovaj grad opravdao status kraljice turizmaNa Danima hrvatskog turizma Opatija je u četiri kategorije osvojila priznanja, što je bilo povod za prijem najzaslužnijih za osvojene nagrade, upriličen u uredu gradonačelnika Opatije Fernanda Kirigina


. Uz zahvale svim kolektivima i generalno, osobama koje su dale doprinos na putu povratka Opatije na hrvatski turistički vrh, gradonačelnik Kirigin je zahvalio laureatima na promociji destinacije i izrazio uvjerenje da je ovaj grad opravdao status kraljice turizma.


Manifestacija TZG Opatije “RetrOpatija” dobila je nagradu za događaj godine, za najboljeg djelatnika u zdravstvenom turizmu proglašen je prof. dr. sc. Viktor Peršić, ravnatelj Thalassotherapije Opatija, hotel Istra iz sastava LRH najbolji je u Hrvatskoj u kategoriji hotela s tri zvjezdice, dok je restoran Nobilion Hotela Ikador dobio nagradu za najbolji gastro događaj.

Svečanost su uveličali i nagrađeni, odnosno predstavnici istaknutih kolektiva – dr. Viktor Peršić, menadžerica jela i pića u Ikadoru Andrea Klemenčić, predsjednik Uprave LRH Karl Eckerstorfer i član Uprave LRH Dušan Mandič, te direktorica TZ grada Opatije Suzi Petričić.


– Nagrada pripada prije svega cijelom kolektivu Thalassotherapije, imam privilegiju voditi taj uspješni tim. Trideset sam godina u toj priči, volim ovaj kraj, ljude i njihov karakter i u budućnosti su pred nama novi izazovi, kazao je dr. Peršić.


Da je cijeli kolektiv hotela Ikador zaslužan za nagradu koju je osvojio restoran Nobilion, istaknula je Andrea Klemenčić.


– Pokrenuli smo seriju degustacijskih menija “taste of Kvarner” putem kojih smo željeli okuse Kvarnera približiti našim gostima i oni su to prepoznali – rekla je Klemenčić. Zadovoljni su i iz vodstva LRH.


– Za uspješnost treba čestitati prije svega timu hotela Istra. Osmislili smo novi proizvod baziran na hrani i zdravlju i uspjeli ovaj hotel podići na višu razinu i poslovati tijekom cijele godine – naveo je Eckerstorfer.


I za kraj – šlag na torti, jer je prvi puta od kada se dodjeljuju hrvatske turističke nagrade Opatija osvojila nagradu za najbolje događanje godine.


– Zasluga pripada svima koji su gradili ovu priču od početka. Ono što nas je najviše oduševilo su emocije koje RetrOpatija budi, atmosfera koja se širi cijelim gradom, poručila je direktorica TZG Opatija Petričić, zahvalila svima koji doprinose manifestaciji, te podsjetila na skorašnje Dane čokolade u studenome, te na još jedan opatijski Advent.