Koncertni program

FOTO U Gervaisu održan Yamaha Music School Day, sudjelovalo više od 220 izvođača

Portal Novi list

Izvođači svih generacija došli su pokazati svoje glazbeno umijeće, redali su se razni stilovi, vokalni i instrumentalni nastupi...U opatijskom Centru Gervais u Opatiji u srijedu, 29.06.2022. održan je Yamaha Music School Day.U bogatom četverosatnom koncertnom programu sudjelovalo je više od 220 izvođača, (solista, grupa i bendova) polaznika i mentora Yamaha Music School programa iz Rijeke i Opatije, kojim su obilježili kraj ove školske godine.

U prvom dijelu programa od 17 sati nastupila su djeca od 1,5 do 15 godina koji polaze programe Hobby, Music Parade, Music Adventure i dio učenika programa Popular Music Course, a od 20,30 sati nastupili su 15 + polaznici različitih Popular Music Course programa kao što su Class Vocals, Guitar Encounters, Electric Bass, Six Strings Adventure, Classical Guitar, Drum Encounters, Pianoforte, Play For Keeps, Saxophone i Violin.Izvođači svih generacija došli su pokazati svoje glazbeno umijeće, redali su se razni stilovi, vokalni i instrumentalni nastupi, lagane balade, rock skladbe, obrade klasičnih djela, dječje pjesmice, domaći i strani hitovi.Mnogima koji su nastupili bilo je to prvo, uzbudljivo glazbeno iskustvo na pozornici a publika koja je ispunila Gervais, oduševljeno je pratila izvedbu za izvedbom; zajednički se pjevalo i pljeskalo u ritmovima bendova.Za realizaciju ovog programa zaslužno je više od 20 licenciranih mentora Yamaha metode koji su kroz cijelu školsku godinu pripremali izvođače.Olja Dešić, master licencor Yamaha Music School za Hrvatsku i ravnatelj YMS Rijeka/Opatija, istaknuo je da je “ovo dan u kojem na mnogo načina surađujemo i pokazujemo smisao za: timski rad, uvažavanje, poštovanje, osjećajnost i posvećenost napretku u glazbenoj edukaciji.Ali, na prvom mjestu je razvoj muzikalnosti – jer ne postoje nemuzikalne osobe, samo neotkriveni talenti!”.


Publiku je pozdravio i ravnatelj Festivala Opatija gospodin Ernie Gigante Dešković.Yamaha Music School Rijeka, koja odnedavno ima i podružnicu u Opatiji, ostvarila je ovaj koncert upravo u suradnji s Festivalom Opatija koji je ustupio prostor Moho centra u Voloskom za provođenje programa Yamaha Music School te dvoranu Gervais za ovu završnu produkciju.Iz YMS pozivaju sve nove polaznike koji žele upisati Yamaha Music School da posjete web stranice i informiraju se o njihovim brojnim glazbenim programima.Glazbene programe završne produkcije svojih polaznika pripremali su i Yamaha Music School podružnice u Zagrebu, Osijeku i Čakovcu.Sustav Yamaha Music School u svijetu postoji od 1954. godine. Od tada do danas otvoreno je preko 6.000 škola u 42 države, s preko 18.000 licenciranih učitelja.Kroz povijest sustave je educirao preko 30 milijuna učenika. U Hrvatskoj je ovim sustavom trenutno obuhvaćeno više od 500 polaznika.Sustav je krenuo s radom 2019. u Rijeci, a od 2021. djeluje i u Zagrebu, Čakovcu i Osijeku te od 2022. u Opatiji, a za sve zainteresirane koji su udaljeni od tih lokacija, putem online platforme.Let’s play ili Igrajte se dok učite idejni je moto Yamaha Music School sustava, programski strukturiranog i licenciranog, modernog i zabavnog alternativnog glazbenog školovanja.


Sustav nudi vokalne i instrumentalne tečajeve, grupne ili individualne, za sve generacije i stupnjeve znanja i to za djecu već od 1,5 godine života, dok gornje dobne granice za polaznike nema.Mentori su licencirani YMS glazbeni stručnjaci i profesionalci, koji svoja znanja i iskustva djelovanja u hrvatskoj i svjetskoj glazbenoj industriji uklapaju u specifičnu metodologiju i prenose ih na polaznike oblikujući sate u kojima se uz glazbu uživa i uči.Yamaha Music School prati trendove u sustavu obrazovanja te je nedavno pokrenula i Online glazbenu platformu koja nudi mogućnost pohađanja 10 tečajeva instrumenata, kao i tečaj pjevanja bez obzira na to gdje se učenik nalazi iz udobnosti svog doma.Učenje uz zabavu i vrhunske mentore, brzi napredak, uštedu vremena i virtualni pristup programu samo su neke od prednosti Yamaha Music School online platforme.


Još jedna novina od slijedeće školske godine, koja se nudi polaznicima Yamaha Music School, je polaganje ispita kroz ispitni sustav RSL Awards.Radi se o britanskom ispitnom modelu na području kreativne i izvođačke industrije koji je prisutan u cijelom svijetu, a ima i svog zastupnika za Hrvatsku.


Certifikat za položeni ispit isporučuje se izravno iz Londona, a ispiti će se moći polagati u YMS učionici ili na neki od kontroliranih online načina.Ujedno RSL donosi briljantnu online aplikaciju za učenje kojom se proširuje instrumentarij i repertoar sustava Yamaha Music School. Novi paketi ovih programa već su objavljeni na web stranicama svake YMS škole


YMS se zahvaljuje sponzoru Pekari Vrbnik koja je izvođače iznenadila ukusnim pekarskim proizvodima u foajeu dvorane.