Spajanje teorije i prakse

Fakultet u Iki lansirao projekt “Virtualni hotel”, evo o čemu se radi

Marina KiriginIKA – Lansiran je projekt »Virtualni hotel« u kojem tehnologija spaja teoriju i praksu, javili su s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Naime, potpisivanjem ugovora obilježen je početak poslovne suradnje Fakulteta, tvrtki Istra Tech i Login, koje su više od 25 godina sa svojim poslovnim aplikacijama prisutne u brojnim renomiranim hotelskim i turističkim kompanijama.


Potpisivanju sporazuma o suradnji nazočili su u ime Istra Techa direktor Davor Brenko, u ime Logina direktor Davor Slavić, članica Uprave Dunja Vladislović te Gorana Bardak, voditeljica poslovnog razvoja, a ispred Fakulteta dekanica Sandra Janković, prodekanica za razvoj Marinela Krstinić Nižić i Dubravka Vlašić. Cloud ERP VIRGA + MISH GAS aplikacija uvrštena je u obrazovni program Fakulteta te kao takva, u integraciji sa svjetski priznatim rješenjem Opera PMS, predstavlja tehnološku i aplikativnu osnovu za provedbu projekta »Virtualni hotel« u organizaciji Fakulteta.


– Cilj projekta »Virtualni hotel«, čija realizacija počinje u novoj akademskoj godini 2021/2022., je studentima kroz teoriju najboljih poslovnih praksi, prije ulaska na tržište rada, omogućiti rad i iskustvo na naprednim aplikacijama, te stjecanje digitalnih vještina u hotelijerstvu. Dok Opera PMS u ovom projektu pokriva procese prodajnog i recepcijskog poslovanja te domaćinstva, ERP VIRGA + MISH GAS obuhvaća hotelijerstvu prilagođene back-office procese kao što su materijalno i ugostiteljsko poslovanje, računovodstvo, financije i kontroling. Od operacija studenti će savladati: knjiženje ulaznih faktura i povezivanje s materijalnim primkama, prihvati realizacije (smještaj, hrana i piće), prihvat utroška materijala, platni promet (priprema digitalnih naloga za plaćanja, knjiženje izvoda, obračun PDV-a, kontiranje, USALI izvješćivanje te financijske i računovodstvene izvještaje. Troškovi projektom obuhvaćene implementacije, edukacije i prava korištenja Cloud licenci ERP VIRGA + MISH GAS aplikacije za prvu godinu bit će u cijelosti financirana iz sredstava tvrtke Istra Tech i Login. Ovaj projekt dokaz je uspješne regionalne partnerske suradnje, a studentima se pruža veća konkurentnost i brža prilagodba na tržište rada – javili su s FMTU-a.