Lunjo i Maza

Care for stray: Opatijci pomogli “ničijim macama”

Aleksandra Kućel Ilić

A. KUĆEL-ILIĆ

A. KUĆEL-ILIĆOPATIJA – Volonterke liburnijske Udruge za zaštitu životinja »Lunjo i Maza« prikupljale su u Opatiji, na štandu koji je bio postavljen ispred tržnice, donacije za zbrinjavanje napuštenih mačaka te brigu o njima.


U zamjenu za donacije moglo se dobiti vrlo lijepe platnene vrećice ili pak posebno dizajnirane majice koje promoviraju zaštitu životinja.


– Sličnu smo akciju proveli u Kastvu, a danas smo u Opatiji sa željom da privučemo što veći interes javnosti. Kako se za sada čini, Opatijci pridaju veliku pažnju zaštiti životinja, vole ih i mnogi su došli do nas, pitali o čemu je riječ i odlučili se za donaciju.
Novac se prikuplja za napuštene životinje, a u konkretnom slučaju kampanja se zove »Care for stray«, briga o slobodno živućim macama, zapravo ničijim životinjama. Trudimo se da broj napuštenih životinja na ulicama bude što manji, a cilj nam je sterilizacija i kastracija mačaka, što je jedini prihvatljiv način da se njihov broj pokuša što je moguće više držati pod kontrolom.


Na taj način će sretniji biti svi ljudi koji vole životinje i manje ljuti svi oni koji ih možda ne vole i kojima mace lutalice smetaju. Bit će naravno bolje i samim macama. Hvala svima koji pomažu, hvala svima na odazivu, rekla je Veronika Brčić, volonterka u Udruzi »Lunjo i Maza« kojoj je u ljetnoj akciji pomagala i volonterka iste udruge Daria Vozila.