Galerija Laurus u Lovranu

Biserka pl. Vuković predstavila zbirku poezije ‘Purpurna ruža’

Mirna Šumberac

Biserka pl. Vuković predstavila zbirku poezije "Purpurna ruža" / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Biserka pl. Vuković predstavila zbirku poezije "Purpurna ruža" / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Biserka pl. Vuković predstavila je zbirku poezije "Purpurna ruža" koja je do sada prevedena na šest jezika te je ujedno i svaka od zbirki dvojezična

Večeras je u galeriji “Laurus” u Lovranu održana promocija pod nazivom “Maruni u ružama” na kojoj je Biserka pl. Vuković predstavila zbirku poezije “Purpurna ruža” koja je do sada prevedena na šest jezika te je ujedno i svaka od zbirki dvojezična.

Foto galerija: Biserka pl. Vuković predstavila zbirku poezije "Purpurna ruža" Foto: Damir Škomrlj


Događaju su prisustvovali zamjenik načelnika Općine Lovran Toni Družeta, predsjednik Zajednice Talijana Lovran Igor Prodan, predsjednik Odbora za kulturu  i koordinator kulturnih događanja Slavko Sekulić te Matica Slovačka Rijeka koji su otvorili promociju plesnom izvedbom i recitalom.
– U Lovranu sam našla svoj drugi dom. Ovo je moj deseti kulturno-umjetnički  događaj ovdje, izjavila je Vuković.
Na događanju su bili prisutni recenzenti, prevoditelji i recitatori koji su predstavili zbirku poezije i time zaokružili ovu umjetničku večer.
Biserka pl. Vuković svestrana je umjetnica te u njenu interesnu zonu ulazi i slikarstvo i kiparstvo, a stvara pod pseudonimom “Lutajuća kraljica”.
Iako dolazi iz Međimurja, odnosno Čakovca, svoju je oazu pronašla upravo u Lovranu. Do sad je objavila devet samostalnih knjiga.