GD Crveni križ Opatija

Akcija u Matuljima: Krv darovalo 67 mještana

Aleksandra Kućel Ilić

S akcije darivanja krvi u Matuljima / Foto GDCK OPATIJA

S akcije darivanja krvi u Matuljima / Foto GDCK OPATIJA

Krv su darovali prvi put Josip Lukač, Kristijan Pehar, Melany Zrinščak i supružnici Renato Stojaković i Ana Novak StojakovićMATULJI  Vrlo uspješna akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je u Školskoj sportskoj dvorani u Matuljima, jer je krv željelo dati čak 83 darivatelja, no temeljem medicinskih indikacija u konačnici je to uspjelo učiniti njih 67.


I ovom prigodom među darivateljima čija je svaka doza krvi neprocjenjive vrijednosti bilo je onih koji su krv darovali prvi put, a bili su to Josip Lukač, Kristijan Pehar, Melany Zrinščak i supružnici Renato Stojaković i Ana Novak Stojaković.


Zahvalnice za višestruko darivanu krv dobili su Eduard Baćić (20), Marija Grbac (20), Vedran Grgurić (20), te Janko Slavić (20). Iz Kluba “100 kapi”, darivatelja koji su krv dali 100 i više puta do sad odazvali su se Ratko Dukić (130), Zvonimikr Iskra (130) i Mile Vlakančić (115).
Akcija je održana uz stručnu podršku terenske jedinice Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka i uz logističku podršku djelatnika ŠSD Matulji. Obrok zahvale za darivatelje bio je u oštariji Štacion. U pripremi i provedbi akcije svoj su doprinos i ovom prigodom dali neumorni volonteri i to Vesna Matetić, Verica Jelušić, Irena Afrić, Neda Širola i Mile Jelača, naveli su iz GDCK Opatija i aktiva Matulji.