ZDRAVLJE I TURIZAM

Opatija dobila oazu medicinskog turizma: Poliklinika “Poliderma” otvorena u hotelu “Ambasador”

Sanda Milinković

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Meni je bila velika želja napraviti jednu destinaciju takvog turizma, ne samo estetike ili ljepote već i zdravlja – kazao je dr. Kaliterna pa otkrio da mu je želja pretvoriti lokaciju u prepoznatljivo središte pružanja visokokvalitetnih usluga ne samo u regiji već i svijetu.OPATIJA – U luksuznom ambijentu hotela Ambasador večeras je otvorena Poliklinika Poliderma pod vodstvom nagrađivanog doktora Dinka Kaliterne, vodećeg hrvatskog i europskog dermatologa te osnivača same poliklinike. Potpunu podršku ideji prepoznali su i pružili uprava Liburnia Riviera Hotela te opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin. Opatija će tako tijekom kolovoza postati bogatija za oazu koja će pojam medicinskog turizma odvesti na jednu sasvim novu razinu.


Foto galerija: Otvaranje poliklinike u Opatiji Foto: Mateo Levak


Doktor Kaliterna je u uvodnoj riječi kazao da je Opatiju odabrao zbog njezine dugogodišnje povijesti i tradicije, upravo po pitanju zdravstvenog turizma.


– Meni je bila velika želja napraviti jednu destinaciju takvog turizma, ne samo estetike ili ljepote već i zdravlja – kazao je dr. Kaliterna pa otkrio da mu je želja pretvoriti lokaciju u prepoznatljivo središte pružanja visokokvalitetnih usluga ne samo u regiji već i svijetu.
Uime Liburnia Riviera Hotela uzvanicima se obratio član uprave Karl Eckerstorfer.
– Puno znači imati ovakvo mjesto u Opatiji, koja je poznata po bogatoj povijesti i posebice zdravstvenom turizmu, a ovaj je hotel poput perjanice turističke ponude. Medicinski turizam je vrlo važan za Hrvatsku, posebno ako ju promatramo kao odredište za cjelogodišnji turizam, a ovo može povećati broj dolazaka turista te podignuti svijest o važnosti ovakvog turizma – kazao je Eckerstorfer.


Poliklinika u hotelu Ambasador nalazi se u produžetku wellnessa, čime se zaokružila priča o ozdravljenju i preporodu vlastitoga tijela i duha jer će se i u samoj spa zoni nuditi određeni tretmani s potpisom doktora Kaliterne, kao i njegova nagrađivana preparativna kozmetika My Skin by Dr. Kaliterna.
Otvorenje je prošlo u znaku bijelih outfita, ukusnih finger foodova i za ovakvu prigodu neizostavnog šampanjca, a svečanost se kasnije nastavila na gala večeri u hotelu Kvarner.