Poticajne mjere

U Novom potpisani sporazumi o dodjeli gradskih potpora poduzetnicima

Franjo Deranja

Novljanski poduzetnici nakon potpisivanja potpora u Gradskoj vijećnici s čelnicima Grada / Foto: S. RISTIĆ

Novljanski poduzetnici nakon potpisivanja potpora u Gradskoj vijećnici s čelnicima Grada / Foto: S. RISTIĆ

Sukladno odluci gradonačelnika, odobreno je čak 30 potpora, među kojima su i ove godine najzastupljenije potpore za jačanje i razvoj ženskog poduzetništva, s 14 odobrenih prijavaNOVI VINODOLSKI – U Gradskoj vijećnici Novog Vinodolskog, u prisutnosti gradonačelnika Velimira Piškulića i zamjenika gradonačelnika Tomislava Cvitkovića, potpisan je Sporazum o dodjeli potpora za poticanje razvoja poduzetništva za 2020. godinu, i to u ukupnoj vrijednosti 223.899,27 kuna.


Sukladno odluci gradonačelnika o dodjeli potpora donesenoj 25. svibnja, odobreno je čak 30 potpora, među kojima je i ove godine najzastupljenija mjera 7 – Potpora za jačanje i razvoj ženskog poduzetništva (s 14 odobrenih potpora).


Gradonačelnik je poduzetnicima zahvalio na prijavama i zaželio puno uspjeha u daljnjem radu i realizaciji poslovnih ideja, kao i uspješnu sezonu, u nadi da će im ova potpora barem malo umanjiti negativne posljedice uzrokovane nastalom situacijom, odnosno pandemijskim teškoćama. Istaknuo je i da Grad Novi Vinodolski nastoji maksimalno u okviru svojih mogućnosti pomoći poduzetnicima te da se uz ovaj program provode i druge mjere za pomoć poduzetnicima – otpis troškova nastalih u vrijeme zabrane rada. Tu je riječ o komunalnoj naknadi, zakupu poslovnih prostora i terasa te spomeničkoj renti.
Poticajne mjere za poduzetnike pokazale su se vrlo efikasnima te se svake godine broj korisnika povećava. Cilj je pomoći poduzetnicima u njihovom gospodarskom razvoju, odnosno poticati očuvanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta. To je iznimno značajno za ukupni razvoj Grada Novog Vinodolskog.


– Grad će i ubuduće na ovaj način pomagati poduzetnike s kojima će redovito i razgovarati, tražeći nove i unapređujući postojeće načine pružanja pomoći i potpore usmjerene njihovom pa tako i gospodarskom razvoju Grada. Ove je godine uveden novi kriterij, a to je da prednost u ostvarenju prava na potporu imaju oni poduzetnici koji prijavu podnose prvi put, čime se uspjelo potaknuti odziv većeg broja poduzetnika i uputiti ih da iskoriste financijsku potporu Grada, koji neprestance radi na stvaranju dobrog i boljeg poslovnog okruženja – rekao je gradonačelnik Piškulić.


U ime svojih kolega, gradonačelniku i zamjeniku gradonačelnika na odobrenim potporama zahvalila se Ivana Birčić, vlasnica kozmetičkog salona Ivana u Novom Vinodolskom.