Otvorili vrata

Tri novljanske ambulante počele raditi u novom prostoru

Franjo Deranja

Od jučer rade ordinacija primarne zdravstvene zaštite dr. Hrvoja Sokolića, pedijatrijska ambulanta dr. Zdenke Škorić Kovačić te ambulanta patronaže s medicinskom sestrom Sanjom SabolićNOVI VINODOLSKI – Novi Dom zdravlja otvoren je za rad s građanstvom u trima svojim ambulantama. Tako pacijenti mogu u ordinaciju obiteljske medicine, odnosno primarne zdravstvene zaštite dr. Hrvoja Sokolića, specijalista hitne medicine, u kojoj radi i medicinska sestra Džana Krčmar, dolaziti već od jučer, kao i u pedijatrijsku ambulantu dr. Zdenke Škorić Kovačić te u ambulantu patronaže u kojoj radi medicinska sestra Sanja Sabolić.


Ostale ordinacije, ambulante, po dvije ordinacije primarne zdravstvene zaštite i stomatologije, počet će u novim prostorima raditi koncem ovog i početkom idućeg mjeseca.


Puštanjem u rad objekta novog Doma zdravlja okrenuta je nova stranica i sasvim novo poglavlje u suvremenoj povijesti zdravstvene zaštite u gradu Novom Vinodolskom. Dosad je desetljećima novljanska »ambulanta« bila smještena u privatnoj Vili Margareti, u predjelu Lukavice, a ti su prostori prije više godina, pa i desetljeća, postali neadekvatni za daljnji kvalitetniji i primjeren razvoj primarne zdravstvene zaštite i prevencije te zaštite građana u ostalim područjima zdravstvenih usluga, od pedijatrije i patronaže do stomatoloških usluga, odnosno dentalne medicine.
Novi Dom zdravlja otvara novu stranicu u području pružanja zdravstvene zaštite Novljanima i njihovim turistima, a dosadašnja ambulanta u Vili Margareti odlazi u povijest.


Gradsko vodstvo pobrinulo se za stvaranje uvjeta za gradnju objekta novog Doma zdravlja pa je osigurano zemljište na predjelu Jurkovo u površini od oko dvije tisuće četvornih metara za gradnju objekta veličine 900 »kvadrata«, i to gotovo u središtu grada!


Pristup pješacima i vozilima bit će praktično riješen, a parkiralište se nalazi u neposrednoj blizini novog objekta novljanskog Doma zdravlja. Za ove radove bilo je na vrijeme osigurano 11,5 milijuna kuna, a radove su izveli radnici GP-a Krk. Svečano otvorenje novog Doma zdravlja bit će upriličeno kada sve ambulante i ostali prostori budu opremljeni i stavljeni u funkciju.