Crikvenica

Svečanost za učenike generacije: Srebrnjaci u Zori uručeni najboljima

Robert Šimonović

Učenici generacije su Kristina Cerović (OŠ V. Nazora), Dino Luksetić (OŠ Z. Cara) te Antonela Devčić, Tomislav Brusić, Marija Pađen, Zdenka Miklić i Kristian Bakarčić (SŠ Dr. A. Barca)CRIKVENICA – U crikveničkoj dvorani Zora upriličena je svečana dodjela srebrnjaka za sve učenike generacije. Slaveći znanje, talent i trud, koji su na kraju rezultirali uspjehom, Grad Crikvenica nagradio je učenike generacije, koji su tijekom školovanja (prema izboru nastavničkih/učiteljskih vijeća svojih škola) bili najbolji u učenju, usvojenom znanju, ostvarenim rezultatima s brojnih natjecanja, čime su zasluženo osvojili titulu učenika generacije.


Svečanost dodjele priznanja i srebrnjaka otvorila je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović koja je čestitala učenicima, kao i njihovim roditeljima i razrednicima, te im uručila srebrnjake s likom Petra i Katarine Zrinski te ugraviranim geslom »Za obitelj i domovinu«.


Poseban trag


– Drage učenice i učenici, od srca vam čestitam na postignutom uspjehu. Svi vi ste ostavili poseban trag jer ste se istaknuli kao najbolji od najboljih. Čestitam i svim vašim kolegama koji su uspješno završili svoje obrazovne programe. Znamo da vaš uspjeh nije došao preko noći i da je trebalo uložiti mnogo energije, volje, truda i rada. Ono što je najvažnije jest spoznaja da se trud i rad uvijek isplati. Na vašem putu pratili su vas vaši učitelji, ravnatelji i vaše obitelji. Iskrene čestitke upućujem i svima njima i sigurna sam da su danas njihova srca potpuno ispunjena kada pred sobom gledaju uspješne mlade ljude, uzore svoje generacije. Grad Crikvenica, vaš grad, iznimno je ponosan na sve vas i vaš uspjeh. Bit ćemo uvijek tu za vas. Osluškivat ćemo vaše potrebe i pratiti vas u vašem daljnjem obrazovanju ili zaposlenju.
Financiranje prijevoza, stipendije, poticaji za zaposlanje mladih samo su neke od mjera koje vam stoje na raspolaganju. Od srca vam svima želim da uspješno ostvarite svoje snove. Bez obzira na to kojim putem ćete krenuti i kuda će vas voditi staze života, od srca vam želim da budete sretni i zadovoljni samim sobom – istaknula je Ivona Matošić Gašparović.


Najbolji od najboljih


Učenica generacije Osnovne škole Vladimira Nazora je Kristina Cerović (ravnateljica: Deana Čandrlić Zorica, razrednik: Karlo Jerčinović), a učenik generacije Osnovne škole Zvonka Cara je Dino Luksetić (ravnateljica: Desiree Pečaver, razrednica: Marijana Marić Tonković). Učenici generacije srednje škole Dr. Antuna Barca, a čija je ravnateljica Ana Tomić Njegovan, jesu: Antonela Devčić (smjer: kuhar/kuharica) i Tomislav Brusić (smjer: vodoinstalater) – razrednik Petar Gračaković, Marija Pađen (smjer: hotelijersko-turistički tehničar) – razrednica Nikolina Vaić, Zdenka Miklić (smjer: ekonomist) – razrednica Ivana Miočić Badurina i Kristian Bakarčić (smjer: opća gimnazija) – razrednica Dubravka Škara.