Blagdan zaštitnika

Sutra proslava Martinja u Grižanama

Robert ŠimonovićGRIŽANE – Blagdan sv. Martina ili Martinje obilježit će se sutra u Grižanama, uz prigodan program koji su organizirali Turistička zajednica Vinodolske općine, Udruga za očuvanje narodnih običaja »Juraj Julije Klović« iz Grižana i Pastoralno vijeće.


Naime, radi se o tradicionalnoj proslavi mjesnog blagdana, s obzirom na to da je upravo sv. Martin zaštitnik ovog malog vinodolskog mjesta. Program će početi u 16 sati, kada će krenuti procesija starim gradom koja uključuje podizanje zastave mjesta ispred Doma kulture u Grižanama. Nakon toga, s početkom u 17 sati, održat će se koncelebrirana sveta misa u crkvi sv. Martina, a pučko slavlje nastavit će se nastupom Josipa Butorca i Mladena Žmaka.


– U ime svih organizatora, pozivamo Vinodolce i Vinodolke da se pridruže obilježavanju mjesnog blagdana Grižana, tradicionalno uz čašicu mladog vina. Ipak, sve naše stanovnike pozivamo na odgovornost, a kod prisustvovanja navedenim događajima molimo za pridržavanje propisanih epidemioloških mjera te korištenje maske za lice ili medicinske maske na zatvorenim prostorima, uz održavanje fizičke distance na otvorenim prostorima – poručili su čelnici Vinodolske općine, koja je ujedno i pokrovitelj navedenog programa.