Animal police Croatia

STOP ZLOSTAVLJANJU ŽIVOTINJA! Konj u lancima iznad Novog Vinodolskog

P. N.

Konj vezanih nogu / foto facebook

Konj vezanih nogu / foto facebook

Konj vezanih nogu snimljen je na jedinom pojilu prema Vidikovcu (smjer Pleteno) gdje se nekada snimao film WinnetouU području iznad Novog Vinodolskog, na putu prema Nebeskom Labirintu (Vidikovcu Sviba), snimljen je konj kojemu su prednje noge vezane lancima, upozoravaju u Facebook grupi Animal police Croatia.


Konj vezanih nogu snimljen je na jedinom pojilu prema Vidikovcu (smjer Pleteno) gdje se nekada snimao film Winnetou, te na livadi gdje se nalazilo ‘indijansko selo’, napominje Animal police Croatia.


Konj vezanih prednjih nogu / Foto facebook

Konj vezanih prednjih nogu / Foto facebook


 
‘Mmožete vidjeti zlostavljanu plemenitu životinju… pastuha u lancima. Pokušava galopirati za svojim krdom, ali mu nažalost ne uspijeva, polagano se kreće, zaostaje za krdom… u lancima oko prednjih nogu da ne bi “pobjegao od krda” – kako kaže vlasnica’, piše Animal police Croatia na facebooku. 


‘Dok dio lokalnog stanovništva zlostavlja konje, Grad i Županija okreću glavu. Realno, svi prešutno odobravaju ovakvo ponašanje, većina ne reagira na zlostavljanje zivotinja. Sve je na pojedincima. Ne, nije normalno staviti konju lance na noge!’, poručuju iz grupe Animal police Croatia.


Konji u blizini Novog Vinodolskog / Foto facebook

Konji u blizini Novog Vinodolskog / Foto facebook