Tradicionalna manifestacija

Selce: Dani turizma u srijedu i četvrtak uz bogat program

Robert Šimonović

Foto: TZG Crikvenice

Foto: TZG CrikveniceSELCE – Prije 128 godina, točnije 4. kolovoza 1894. godine, u Selcu je otvoreno prvo javno uređeno kupalište. Osim što je važan dio tradicije, taj se dan smatra početkom organiziranog turizma u Selcu. U čast tome, više od pola stoljeća obilježava se vrijedna tradicija te vlada slavljeničko raspoloženje. Manifestacija tome u čast nekad se zvala Venecijanska noć, a poslije je dobila naziv Dani turizma. Ovogodišnji Dani turizma održat će se 3. i 4. kolovoza.


Prvi dan manifestacije započinje u srijedu programom »Ususret Danu turizma« i nastupima KUD-a Neven i gostiju u centru mjesta od 20 sati. Prisutne će zabavljati i KUD Bribir, Limena glazba Selce, Mažoretkinje grada Crikvenice, VIS Bonaca iz Senja te glazbeni sastav Crazy Rock.


Drugi dan manifestacije, četvrtak, 4. kolovoza, nudi zabavu već od 10 sati. Gastro i glazbena ponuda donijet će dašak selačke tradicije – ribice i vino uz glazbenu kulisu sastava Trio Crikvenica. Večernja fešta počinje važnim tradicionalnim dijelom proslave – iz selačke luke na panoramsku vožnju kreću barke osvijetljene feralima te ukrašene jasenovim granama. Na čelu ove romantične morske karavane bit će drveni jedrenjak »Paša«. Igor Delač i grupa Point pobrinut će se za glazbeno-scenski spektakl. Ponoć je, kao i svake godine, rezervirana za vatromet, koji će uljepšati ovu čarobnu, ljetnu noć.
Manifestacija Dani turizma dijelom je šireg programa Crikvenica Summer Showtime, ljetnog mozaika koji objedinjuje događanja u srpnju i kolovozu na crikveničkoj rivijeri. Organizator manifestacije je Turistička zajednica grada Crikvenice, suorganizatori KUD Neven iz Selca, ŠRK Oslić, Udruga mladih Selce, caffe bar Mario, dok su pokrovitelji Grad Crikvenica, ŽLU Crikvenica i komunalno poduzeće Eko-Murvica.