Pomoć odgoju i obrazovanju

Novi Vinodolski za nabavku radnih materijala izdvaja više od 100 tisuća kuna

Ante Peričić

Zamjenik gradonačelnika Tomislav Cvitković uručio je radne materijale / Foto A. PERIČIĆ

Zamjenik gradonačelnika Tomislav Cvitković uručio je radne materijale / Foto A. PERIČIĆ

Grad Novi Vinodolski je u završnoj fazi postizanja dogovora s prijevoznikom Arrivom oko sklapanja ugovora o sufinanciranju javnog prijevoza učenika i studenata s područja GradaNOVI VINODOLSKI  Zamjenik gradonačelnika Tomislav Cvitković uručio je ravnatelju Borisu Turjaku i djelatnicima Osnovne škole Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom radne materijale.


Podsjećamo, u sklopu Programa odgoja i obrazovanja, Grad Novi Vinodolski u cijelosti je financirao nabavku radnih bilježnica, likovnih mapa i ostalih radnih materijala za učenike svih razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića. Ukupni troškovi su 103.000 kuna.


Crikvenica za svoje osnovce izdvaja više od 260.000 kn

Grad Crikvenica financirat će i ove školske godine svim učenicima osnovnih škola s područja grada besplatan radni materijal. S obzirom na to da Ministarstvo obrazovanja pokriva trošak nabave udžbenika, a Grad Crikvenica svog ostalog materijala, djeci će sav obrazovni materijal biti potpuno besplatan. Za nabavu radnog materijala iz proračuna Grada Crikvenice izdvojit će se više od 260.000 kuna, što predstavlja iznos od 410 kuna po djetetu.
Škola je materijale počela distribuirati prema učenicima. To je već tradicionalna mjera kojom Grad nastoji pomoći mladim obiteljima.
Osim toga, Grad je u završnoj fazi postizanja dogovora s javnim prijevoznikom – Arrivom – oko sklapanja ugovora o sufinanciranju javnog prijevoza učenika i studenata s područja Grada. Obavještavaju se roditelji učenika i studenata da će Grad i ove godine sudjelovati u sufinanciranju ostatka cijene prijevoza koja preostaje kao obveza roditelja nakon sufinanciranja Vlade RH, kao i sufinanciranju javnog prijevoza redovnih studenata. Točne podatke o visini sufinanciranja Grad će objaviti nakon postizanja konačnog dogovora s prijevoznikom.
Javno će, početkom listopada, biti objavljeni i uvjeti natječaja za dodjelu stipendija srednjoškolcima i studentima.