Odluka o sufinanciranju

Novi Vinodolski udrugama odlučio dodijeliti 242.162 eura, za manifestacije ide 10.600

Robert Šimonović

Snimio SERGEJ DRECHSLER

Snimio SERGEJ DRECHSLER

Sufinancirat će se aktivnost 13 udruga iz kulture, 14 udruga iz sporta i tehničke kulture, 18 udruga iz socijale, zdravstva te ostalih javnih potreba te 10 manifestacijaNOVI VINODOLSKI Grad Novi Vinodolski na svojoj je mrežnoj stranici objavio odluku o dodjeli sredstava za sufinanciranje programa i projekata koje provode udruge na području grada u 2023. godini.


Utvrđuju se iznosi financijske potpore udrugama koje su se javile na javni natječaj za sufinanciranje projekata i programa koje provode udruge u kulturi grada Novog Vinodolskog za 2023. godinu, javni natječaj za sufinanciranje projekata i programa koje provode udruge u sportu i tehničkoj kulturi, zatim javni natječaj za sufinanciranje programa i projekata udruga iz područja socijalne i zdravstvene skrbi te ostalih javnih potreba grada za 2023. godinu, kao i javni natječaj za predlaganje manifestacija u gradu Novom Vinodolskom za 2023. godinu. Tako će se iz gradskog proračuna u 2023. godini sufinancirati projekti i programi 13 udruga iz područja kulture, 14 udruga iz područja sporta i tehničke kulture, 18 udruga iz područja socijale, zdravstva te ostalih područja javnih potreba, kao i 10 manifestacija. Za sve udruge iz proračuna će se izdvojiti 242.162 eura, a za manifestacije 10.600 eura.


Područje kulture


Iz područja kulture sufinancirat će se Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski, Udruga za narodne običaje Ledenice, Udruga za narodne običaje Zagon iz Donjeg Zagona, Udruga za očuvanje klapske pisme Puntape, Zavičajna udruga Plužnice iz Gornjeg Zagona, KUD »Ilija Dorčić«, Udruga Breze, Katedra čakavskog sabora Novljansko kolo, Udruga prijatelja grožđa i vina Ružica Vinodola, klapa Vinčace, Vespa klub Novi Vinodolski, Zavičajna udruga Klenovica i Moto klub Jahači Vinodolskog zakona. Najmanji odobreni iznos sufinanciranja iznosi 700, a najviši 6.000 eura, a za te udruge će se iz gradskog proračuna izdvojiti ukupno 37.810 eura.
Iz područja sporta i tehničke kulture sufinancirat će se redovan rad Boćarskog kluba Ledenice, Boćarskog kluba Zagon, Šahovskog kluba Zrinski-Frankopan, Društva za podvodne aktivnosti Novi, Lovačkog društva Vinodol, Jedriličarskog kluba – Yacht cluba Burin, Ženskog rukometnog kluba Vinodol, Kluba jahanja Galop, Lovačkog društva Gradina, Športsko ribolovne udruge Vrulja, Karate kluba Tensho, Tenis kluba Vinodol, Zajednice tehničke kulture PGŽ-a i Boćarskog kluba Povile. Najmanji odobreni iznos sufinaciranja je 700, a najviši 22.600 eura. Za udruge iz područja sporta i tehničke kulture iz gradskog proračuna izdvojit će se sveukupno 49.300 eura, s time da je odlukom izuzet NK Vinodol, kojemu je odobren iznos od 124.095 eura.


Iz područja socijalne i zdravstvene skrbi te ostalih javnih potreba grada sufinancirat će se redovan rad Udruge djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom grada Crikvenice Uspjeh, HVIDR-e Crikvenica, Matice umirovljenika grada Novog Vinodolskog, Udruge žena operiranih dojki Nada – Rijeka, Udruge osoba s mišićnom distrofijom PGŽ-a, Udruge 51+ Novi Vinodolski, Kluba liječenih alkoholičara Dubračina, UABA-e grada Crikvenice, Novog Vinodolskog i Općine Vinodolske, Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada, Hrvatskog časničkog zbora Vinodol, Udruge uzgajivača HH Primorac 2016, UHDDR-a Novi Vinodolski, Udruge gluhih i nagluhih PGŽ-a, Udruge »I djeci s ljubavlju«, Društva multiple skleroze PGŽ-a, Udruge Novi korak, GDCK-a Novi Vinodolski i UDVDR-a Novi Vinodolski. Najmanji odobreni iznos sufinanciranja za ove udruge je 150, a najviši 5.500 eura i za njih će se iz gradskog proračuna izdvojiti 30.957 eura.


Deset manifestacija


Što se tiče manifestacija koje će se u 2023. godini sufinancirati iz gradskog proračuna, odobreno je sufinanciranje pet manifestacija iz područja sporta i pet manifestacija iz područja kulture. Sveukupno će se u tu svrhu iz proračuna izdvojiti iznos od 10.600 eura. Udruzi sportske rekreacije Crikvenica Cup odobreno je sufinanciranje za organizaciju Crikvenica Cupa 2023., BK Zagonu sufinanciranje boćarskog turnira povodom sv. Antona, JK-YC Burinu sufinanciranje manifestacija Jedra Vinodola, Novljanska regata, Regata oko Krka i Regata Velebitskog kanala, Udruzi za narodne običaje Zagon sufinanciranje malonogometnog turnira te Hrvatskom moto klubu Poskok sufinanciranje manifestacije Extreme Enduro Vinodol 2023. Zavičajnoj udruzi Plužnice dodijeljena su sredstva za obilježavanje dana mjesta 13. lipnja, Udruzi Puntape za Ljetnu smotru klapa i natjecanje klapa u Omišu, Udruzi za narodne običaje Zagon za Zagonjsku noć, KUD-u »Ilija Dorčić« za Susret KUD-ova »More i ravnice« te Katedri čakavskog sabora Novljansko kolo za Novljanske mesopusne običaje.