Humanost na djelu

Marijan Grbčić unijet će karnevalsko veselje u živote djece iz Petrinje i najmlađe pacijente Thalassotherapije

Franjo DeranjaCRIKVENICA – Crikveničanin Marijan Grbčić, koji je čitav svoj radni vijek proveo u Njemačkoj, a u više je navrata potaknuo i financirao različite humanitarne i donatorske akcije na području Crikvenice, odlučio se na novu humanitarnu aktivnost. Financirat će nabavku maski, tj. maškara za najmlađe stradalnike od potresa u Petrinji i s područja Banovine, koji su sa svojim roditeljima smješteni u crikveničkom Hotelu International te za djecu pacijente na Dječjem odjelu u crikveničkoj bolnici Thalassotherapiji. Riječ je o 29-ero mališana, dječaka i djevojčica, koji su smješteni u Hotelu International te o djeci – njih 30-ero – koja se liječe u Thalassotherapiji, a za njih je u toj bolnici organizirano i redovito pohađanje škole.


– Moja supruga Christa i ja odlučili smo da bi bilo dobro, prije svega humano, da se toj djeci izmami osmijeh na lica, barem jedan mali smiješak, jedan bljesak u njihovim očima i trenutak topline u srcima s ponekom minutom radosti i da im se u toj teškoj situaciji priušti malo veselja, rekao je Marijan Grbčić napomenuvši da supruga i on iza sebe imaju punih 56 godina zajedničkog bračnog života.


Ovaj svoj humani naum supružnici Grbčić financirat će putem crikveničkog Društva Naša djeca, čijim će posredstvom biti nabavljene maske za male maškare u Crikvenici, za najmlađe stradalnike iz Petrinje i Banovine te za djecu s Dječjeg odjela Thalassotherapije Crikvenica.
Grbčić je dosad već financirao više humanitarnih akcija i nabava potrebnih instrumenata za mlade Crikveničane i Selčane – sopile i harmoniku »dugmaricu«, a onda pokrenuo i školu za učenje sviranja na tim instrumentima – te mnoge druge potrepštine što su imale kulturnu i društvenu namjenu na području grada Crikvenice. Nova ideja i inicijativa – u koju će Marijan i Christa Grbčić utrošiti svojih 3.100 kuna – vrijedna je svih pohvala!