Značajna investicija

Grad ubrzao gradnju spojne ceste u centru Novog

Robert ŠimonovićNOVI VINODOLSKI – Gradsko vijeće Novog Vinodolskog i gradonačelnik Velimir Piškulić prihvatili su prijedlog Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno uređenje i dali suglasnost za ubrzano provođenje investicije »Gradnja spoja Ulice Antona Mažuranića i Trga Ivana Mažuranića« procijenjene vrijednosti 1.200.000 kuna bez PDV-a, odnosno 1.500.000 kuna s PDV-om.


Naime, Grad je kroz protekle dvije godine pripremao dokumentaciju za izgradnju spojne ceste između Ulice Antona Mažuranića i Trga Ivana Mažuranića u samom centru naselja Novi Vinodolski, što je uključivalo izradu projektne dokumentacije (idejnog i glavnog projekta), ishođenje dozvola (lokacijske i građevinske) te rješavanje imovinsko-pravnih odnosa unutar obuhvata buduće spojne ceste, odnosno otkup zemljišta koje dosad nije bilo u vlasništvu grada. Trenutačno traje postupak izdavanja građevinske dozvole, što se očekuje najkasnije do kraja ove godine s obzirom na to da je uspješno završen otkup zemljišta.


Iz Grada Novog Vinodolskog napominju kako su sredstva za ovu investiciju bila planirana u nacrtu proračuna za 2021. godinu, a čitav postupak požurili su radi potrebe za završetkom radova do početka sljedeće turističke sezone. Iz istog razloga potrebno je što ranije pokrenuti postupak javne nabave za odabir izvođača.