Lokalni izbori

Daniel Grbić kandidat HDZ-a za načelnika Vinodola

Robert Šimonović

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZABRIBIR – U samom središtu Bribira jučer je predstavljen HDZ-ov kandidat za načelnika Vinodolske općine Daniel Grbić. Grbić je aktualan zamjenik općinskog načelnika Marijana Karlića, a podršku njegovoj kandidaturi došao je iskazati i ministar mora, prometa i infrastrukture te predsjednik županijske organizacije HDZ-a Oleg Butković. Predstavljanju je nazočio i sam načelnik Vinodolske općine Marijan Karlić, u pratnji kojega su bili i predsjednik Općinskog vijeća Boris Miklić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Šimić te predsjednik HDZ-a Vinodolske općine Kazimir Lučić.


Daniel Grbić posebno je pozdravio ministra Butkovića te mu je zahvalio na pruženoj podršci. Ukratko se osvrnuo na najvažnije projekte realizirane tijekom proteklog četverogodišnjeg HDZ-ova mandatnog razdoblja te je najavio nastavak nedovršenih i započinjanje novih projekata diljem Općine.


Velik potencijal


– Okupili smo se u samom središtu Vinodolske općine, prekrasnom kraju velikog potencijala koji smo kao općinska vlast prepoznali te u proteklim četirima godinama vlasti HDZ-a dobrim dijelom i iskoristili, odnosno realizirali. Posebno bih istaknuo projekt uređenja i izgradnje dječjeg vrtića u Triblju, projekt uređenja vrtića u Bribiru, projekt izgradnje reciklažnog dvorišta, kao i projekt uređenja samog središta Bribira – istaknuo je Grbić te najavio neke od budućih projekata.
– Nastavit ćemo raditi ubrzanim tempom, planova za budućnost je mnogo, a za svako naselje u Općini već su osmišljeni znatni projekti, za koje se nadam da ćemo ih u suradnji s našim partnerima, ministarstvima i županijom uspjeti ostvariti. Svakako je u planu izgradnja nove boćarske dvorane u Driveniku i uređenje centra Drivenika. Dovršit ćemo i uređenje središta Bribira i Triblja, a u Triblju planiramo nastaviti s planovima vezanim za izgradnju sportske dvorane u sklopu osnovne škole, dok ćemo u Grižanama urediti sportsko-rekreacijski centar i novu ambulantu. Napravili smo i napravit ćemo velike stvari, stoga se nadam da će nam mještani Vinodola ukazati svoje povjerenje – rekao je Grbić.


Podrška Grbiću


Ministar Oleg Butković iskazao je svoju podršku Grbiću te čestitao trenutačnom političkom vodstvu na ostvarenim rezultatima. Butković se složio da je potencijal Vinodolske općine velik, a prostor za poboljšanje i daljnji napredak vidi, između ostalog, u poticanju daljnjeg turističkog razvoja Vinodola.


– Drago mi je da sam danas ovdje i da kolegi Grbiću i njegovu timu mogu iskazati svoju podršku. Također, želim čestitati dosadašnjem načelniku Karliću i listi HDZ-a što su prije četiri godine preuzeli odgovornost u vođenju i upravljanju Vinodolskom općinom, kao i što su svim spomenutim projektima, uz pomoć Vlade, Županije i fondova EU-a, ostvarili boljitak za čitavu zajednicu. Vinodolska općina kao dragulj između Novog Vinodolskog i Crikvenice doista ima znatan potencijal te osobno smatram da se on mora razvijati u smjeru turizma – istaknuo je Butković.
Zadovoljstvo svojim zamjenikom izrazio je i načelnik Marijan Karlić te je zahvalio ministru Butkoviću na njegovoj dugogodišnjoj podršci Vinodolskoj općini.


– Drago mi je što mlađe snage dolaze nakon mene ne samo zbog toga što je to prirodno nego zato što smatram da je Grbić zaista pravi kandidat koji će nastaviti sve ono što je započeto i nedovršeno, kao i što će inicirati nove projekte – zaključio je Karlić.