Radio Kaštel

Crikveničko-vinodolska rivijera dobila svoj prvi internetski radijski program

Franjo Deranja

Na internetskom Radio Kaštelu svakodnevno se mogu čuti lokalne vijesti i korisne obavijesti, i to u razdoblju od 8 do 12 sati, premda se program emitira cijeloga dana, i to 24 sata, iz objekta nekadašnje obnovljene »Stare škole«CRIKVENICA – Novost u radijskom eteru je nedavno pokrenuti Radio Kaštel Crikveničko-vinodolske rivijere, prvi crikveničko-vinodolski internetski radijski program!


Svoje emitiranje počeo je 21. rujna prošle godine, a programska orijentacija – premda je internetska varijanta radijskog emitiranja zapravo neograničena i pokriva globalno sve gdje postoji signal interneta – usmjerena je tematski prvenstveno prema gradovima Crikvenici i Novom Vinodolskom te Vinodolskoj općini.


Na internetskom Radio Kaštelu svakodnevno se mogu čuti lokalne vijesti i korisne obavijesti, i to u razdoblju od 8 do 12 sati, premda se program emitira cijeloga dana, i to 24 sata. Radio Kaštel dosad je ugostio mnoge sudionike društvenoga života i lokalne politike, ljude iz različitih djelatnosti na području Crikveničko-vinodolske rivijere, predstavnike različitih udruga, ali i poznate hrvatske glazbenike.
Radio Kaštel smješten je u objektu nekadašnje obnovljene »Stare škole« odakle se i emitira 24-satni program putem interneta. Slušanje je omogućeno putem web-stranice www.radio-kastel.com gdje se mogu pronaći i ostale pojedinosti vezane uz radijski program te mogućnosti preuzimanja aplikacija za mobilne telefonske uređaje.


Od prošle srijede, 24. studenoga, pa svake srijede ubuduće, Radio Kaštel emitira svoj program uživo iz Novog Vinodolskog. Prve srijede u programu su gostovali Mario Butorac, ravnatelj novljanskog Centra za kulturu i jedan od vodećih članova trofejne klape Vinčace, najnagrađivanije klape na tradicionalnom Festivalu klapa u Omišu, te Velibor Topolovec, tajnik novljanskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva San Marino. Radio Kaštel će i ubuduće ugošćivat u svojem programu predstavnike kulturnog, političkog i društvenog života Novog Vinodolskog, tako će danas gosti u programu koji uređuje i vodi Boris Novaković, osnivač Radio Kaštela, biti Boris Turjak, ravnatelj Osnovne škole Ivana Mažuranića, Nensi Dražić, ravnateljica Dječjeg vrtića Fijolica, i Bojan Zoričić uime Udruge umirovljenika Novog Vinodolskog.