ESPLANADE

Crikvenički butik hotel koji je voljela i Zagorka dobio nagradu Simply the Best

Franjo Deranja

Crikvenički butik hotel nagrađen je za vrhunsku kvalitetu usluga i kreativno oblikovanje sadržaja za opuštanje i ugodu gostijuCRIKVENICA – Ove godine 22. po redu međunarodna poslovno-turistička burza Put, u organizaciji DMK-a Vall 042 i Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) održana je u hotelu Katarina u Selcu i okupila djelatnike iz agencijskog poslovanja, pružatelja turističkih usluga, hotelijerstva i restoraterstva te sustava turističkih zajednica.


U sklopu programa burze dodijeljene su tradicionalne godišnje nagrade za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu – Simply the Best. Nagradu u kategoriji ugostiteljstvo – objekti s ponudom smještaja (hoteli, pansioni) pripala je Boutique hotelu Esplanade za vrhunsku kvalitetu usluga i kreativno oblikovanje sadržaja namijenjenih opuštanju i ugodi gostiju.


– Iznimno smo ponosni na dodijeljenu nagradu za najbolje u ugostiteljstvu. Čestitke svim kolegama koji su svojim trudom i zalaganjem zaslužni za to priznanje – izjavila je Lucija Jukić, direktorica prodaje i marketinga koja je na svečanoj dodjeli preuzela nagradu u ime tvrtke Jadran iz Crikvenice.

Hotel Esplanade izgrađen je u prvotnoj varijanti 1929. godine i takav bio poznat i plasiran te afirmiran na turističkom tržištu punih 88 godina. Obnovljen je i znatno preuređen 2017. godine. Zanimljivost što se veže uz taj hotel u godinama između dvaju svjetskih ratova, jest da je Esplanade dugo bio ljetna adresa popularne hrvatske spisateljice Marije Jurić Zagorke!Danas Boutique hotel Esplanade ima 38 dvokrevetnih soba, a prema riječima direktorice Alin Harambašić, opremljen je komforom i ponudom za cjelogodišnje poslovanje, ima mnogobrojne stalne goste koji ga posjećuju već više godina, a i novi ga domaći i inozemni turisti otkrivaju iz godine u godinu.


Vrlo pogodnim smještajem privlačan je i domaćim i inozemnim posjetiteljima, a blizina Specijalne bolnice Thalassotherapija može na vrlo primjeren način potaknuti uključivanje i u ponudu zdravstvenog turizma Crikvenice i Crikveničke rivijere.