Humanitarna izložba u Crikvenici

Anđelko Lerga izlaže za Dominika Bosanca kojem treba hitna operacija u Americi

Franjo Deranja

Polovica prihoda od prodaje slika namijenjena je za 20-godišnjeg Crikveničanina Dominika Bosanca, koji je rođen s dijagnozom cerebralne paralize-tetrapareze i nakon višegodišnjeg liječenja treba biti podvrgnut novim operacijama u AmericiCRIKVENICA – Anđelko Lerga, slikar iz Crikvenice koji je izlagao na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama, postavit će svoj novi, ali ovaj put humanitarni izložbeni postav. Bit će to u crikveničkoj Gradskoj galeriji u četvrtak 4. ožujka, a polovica prihoda od prodaje slika namijenjena je za Crikveničanina Dominika Bosanca koji nakon višegodišnjeg liječenja treba biti podvrgnut novim operacijama.


Dominik Bosanac, danas 20-godišnjak, rođen je s dijagnozom cerebralne paralize-tetrapareze, ima 100-postotna oštećenja motorike, vezan je uz invalidska kolica te mu je nužna stalna briga i njega. Dosad nije imao puno koristi od liječenja u Hrvatskoj, a roditelji su mu pronašli specijaliziranu kliniku u Philadelphiji, odakle su uvidom u medicinsku dokumentaciju potvrdili da bi mogli pomoći.


Dominik je kao 17-godišnjak već 2017. boravio u SAD-u gdje je bio s majkom Dianom, kada je također operiran. Tijekom oporavka upoznao se s hrvatskim košarkašem Darijom Šarićem, nakon jedne utakmice na kojoj je bio i Dominik. To se dogodilo zahvaljujući Johnu Barunu iz tvrtke SIG International koji je Dominiku priredio to iznenađenje, a Dario je tom prigodom pokazao svoje plemenito srce – govore u crikveničkoj obitelji Bosanac.
Anđelko Lerga radi u kombiniranoj tehnici, a od 2017. godine temeljna preokupacija su mu pejzaži. Lerga je član HDLU-a Rijeka. Ovaj postav što će tek biti predstavljen obuhvaća motive iz Crikvenice, i to luku u gradnji do lučice u Podvorskoj. Izložbu slika Anđelka Lerge otvorit će povjesničarka umjetnosti iz Rijeke Jasna Rodin.