Vinodolska općina

Advent u Vinodolu donosi četiri događaja u četiri naselja. Otvara ga Joso Butorac

Robert ŠimonovićBRIBIR – Turistička zajednica Vinodolske općine najavila je ovogodišnji adventski program koji će Vinodolkama i Vinodolcima donijeti sveukupno četiri događaja – po jedan u svakom naselju Vinodola.


Adventski program ususret Božiću odvija se pod pokroviteljstvom Vinodolske općine, a počinje sutra u crkvi sv. Dujma u Driveniku, s početkom u 18 sati, koncertom poznatog tenora našega kraja Jose Butorca. Druge adventske subote, 11. prosinca, posjetitelji Adventa u Vinodolu moći će uživati u koncertu za solo gitaru Brune Mičetića, i to u prostorijama Kuće Klović u Grižanama, također s početkom u 18 sati.


Treća subota u prosincu, 18. prosinca, bit će vesela svakome tko se u 18 sati zatekne na koncertu riječkog pjevačkog zbora mladih »Josip Kaplan« u crkvi sv. Petra i Pavla u Bribiru, dok je posljednji događaj osiguran za one najmlađe, a radi se o predstavi za djecu »Klaun – Božićna čarolija« u izvedbi Obrta Klaun, koja će se održati u ponedjeljak 20. prosinca, s početkom u 10 sati u Domu kulture u Triblju. Na Advent u Vinodolu pozvala je i direktorica Turističke zajednice Vinodolske općine Alenka Spoja.
– Manifestaciju smo namijenili svim dobnim skupinama, od onih najmlađih pa do najstarijih, svim ljudima dobre volje i otvorena srca, s ciljem da im barem nakratko uljepšamo ovo teško i izazovno pandemijsko vrijeme. Planirani program prilagodili smo epidemiološkoj situaciji te se nadamo da se neće ponoviti scenarij od prošle godine, kada su sva blagdanska događanja bila otkazana. Ipak, molim sve naše posjetitelje da se ponašaju odgovorno, i prema sebi i prema svojim bližnjima, kako bismo ovaj Božić dočekali u pravom blagdanskom ozračju druženja, zajedništva i ljubavi, na kakvo smo navikli prije »novog normalnog«, naravno, kako bismo svi zajedno uz divne note naših izvođača osjetili božićni duh i čaroliju koju donosi prosinac – rekla je Alenka Spoja.