Kuglana u Delnicama

Memorijalni turnir mješovitih parova »Vjekoslav Petranović Veko«: Ružica Jelinek i Matej Mrle nadmašili konkurenciju

Danijela Mihelčić

Foto KK GORANIN

Foto KK GORANINDELNICE – Na kuglani u Delnicama u organizaciji muškog i ženskog Kuglačkog kluba Goranin održan je 11. Memorijalni turnir mješovitih parova »Vjekoslav Petranović Veko«. Hvalevrijedan turnir odvija se na spomen istaknutog sportaša i sportskog djelatnika koji je svojim kuglačkim nastupima, a kasnije i trenerskim radom kroz muški i ženski Kuglački klub Goranin uvelike pridonio razvoju kuglanja u Delnicama.


– Na turniru je nastupilo 26 mješovitih kuglačkih parova. Kroz druženje i nastupe kuglačica i kuglača iz klubova Gorskog kotara – Skrada, Goranke, Ravnogorca, Kamačnika i domaćeg Goranina – nastupili su i uvijek nam dragi gosti iz drugih hrvatskih kuglačkih klubova: Marijana Liović (Istra), Bore Juričević (Crikvenica), Vladimir Galjanić (Grmoščica Zagreb), Robertino Mileta (Ban Jelačić Zaprešić), Tanja Mileta, Ema Tročak, Martina Lozić i Karla Jančić (Endi tekstilac), Ivica Uremović (Pitomača), dečki iz KK Istre, djevojke iz KK Rijeke i KK Prijateljstvo – pojasnio je Dražen Tomić, tajnik KK Goranin.


U neizvjesnom i vrlo zanimljivom nadmetanju pobjedu je ostvario par Ružica Jelinek (Rijeka) i Matej Mrle (Goranin) s 567 srušenih čunjeva. Drugo mjesto s 541 čunjem osvojio je par Snježana Vujašković (Goranin) i Bore Juričević (Crikvenica) dok su brončanu medalju s 535 srušenih čunjeva osvojili Marijana Liović (Istra) i Aldo Jerbić (Ravnogorac). Prigodne plakete za najbolje pojedinačne rezultate osvojili su Marijana Liović (Plitvice) s 278 čunjeva i Matej Mrle (Goranin) s 295 srušenih čunjeva.
– Pozitivne reakcije svih sudionika na uvijek dobru organizaciju turnira kao i gostoljubivost domaćina siguran su zalog da će mnogi kuglači i kuglačice doći i sljedeće godine, ali da će se svi oni odazvati i na druga kuglačka događanja u organizaciji delničkih kuglačkih klubova, čime se uvijek želi pridonijeti promociji našega grada – poručio je Dražen Tomić.