Najpopularnije događanje

Melodije Istre i Kvarnera: Tradicija koja promovira domaću besedu i glazbu našeg kraja

Jakov Kršovnik

snimio Ronald Brmalj

snimio Ronald Brmalj

Izvođači će se boriti za nagradu publike, nagradu žirija, nagrade za aranžman, tekst, interpretaciju te najboljeg debitanta, kao i nagradu Beseda za skladbu koja najbolje promovira naš kraj.Počelo je najpopularnije događanje u čakavskom svijetu – festival Melodija Istre i Kvarnera! Tradicija koja je započela 1964. godine i ove godine promovira domaću besedu i glazbu našega kraja.


Novitet ove godine je pojačanje u voditeljskoj ekipi jer se uhodanom dvojcu Marija Lipovšeka Battifiace i Roberta Ferlina pridružila Uršula Tolj. Prva od 19 večerašnjih izvođača na pozornicu se popela Aida Tokić s pjesmom “Kantrida” Sandra Bastiančića i Roberta Funčića.


Izvođači će se boriti za nagradu publike, nagradu žirija, nagrade za aranžman, tekst, interpretaciju te najboljeg debitanta, kao i nagradu Beseda za skladbu koja najbolje promovira naš kraj.
Ulaznice se ne prodaju na ulazu, ali zato je prijenos uživo na malim ekranima, odnosno na Drugom programu HTV-a. Zapratite MIK na HTV-u, aš ki ne prijde – kvadrić!