RADIONICA ZA DJECU

Magični šešir zatvara Proljeće na Čavji

Sanja GašpertČAVLE – Bogati program Proljeće na Čavji zatvorit će nova manifestacija posvećena djeci – Magični šešir. Turistička zajednica Općine Čavle u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner organizira dan za najmlađe, u subotu, 3. lipnja u poslijepodnevnim satima, točnije od 16 do 20 sati. Na igralište Jama stiže “karavana” radionica za djecu od 4 do 12 godina, a organizira se i Kutak za malene, namijenjen djeci od jedne do tri godine. Prema informacijama organizatora, sudjelovanje je potpuno besplatno te prijave nisu potrebne, sve što treba je doći i uživati. Voditelji radionica su odgajatelji, kineziolozi, treneri i osobe s velikim iskustvom u radu s djecom, a voditelj programa je Dražen Turina Šajeta.


– Tko je Širko? Širko je jedan veseo i zabavan šešir i jako je magičan. Pitate se zašto? Jer iz njega možete izvući skoro sve što poželite! U Čavlima ćete imati prvi puta priliku uroniti u svijet mašte našeg Magičnog šešira. Na aktivnostima koje Širko planira “izvući iz svoje glavice” svi će nešto naučiti, steći nove vještine i isprobati zanimljive aktivnosti, a možda čak steći nove prijatelje. Cilj je ispuniti igralište dječjim smijehom, veseljem i radošću. Rezervirajte 3. lipnja za provođenje kvalitetnog vremena s djecom! Možemo vam samo šapnuti da ukoliko već niste, izvadite bicikle iz podruma i obrišite prašinu s njih kako bi ih ponijeli sa sobom i zasigurno nećete htjeti propustiti show pod zvijezdama, pa nemojte pobjeći prije kraja, poručuju organizatori.


U sklopu poslijepodnevnog progama koji počinje u 16 sati najavljene su brojne aktivnosti i sadržaji – gumeni dvorci, sportski kutak, mala škola olimpizma, mala škola brdskog biciklizma, oslikavanje lica, eko radionica “Bez mikroplastike, bez brige” by JGL d.d., putujući znanstvenici, Kasica prasica by Erste banka, čitaonica priča & kreativni kutak, kao i predstava “Veseli cirkus klauna Marka!”. Sve detaljnije informacije mogu se saznati na facebook događaju Magični šešir u Čavlima te na web stranici https://sva-lica-platka.eu/magicni-sesir/.