Grad Otočac

Završena edukacija devet žena za projekt ‘Zaželi’

Marin Smolčić

Snimio M. SOLČIĆ

Snimio M. SOLČIĆ

Devet od 10 žena s područja grada Otočca, polazinica tečaja  i zaposlanica u projektu „Zaželi“ pod vodstvom Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, upješno je završilo Program obrazovanja za osposobljavanje poslova gerontodomaćica, zanimanja koje im se upisuje u radnu knjižicu 


 


OTOČAC/OGULIN Devet od 10 žena s područja grada Otočca, polazinica tečaja  i zaposlanica u projektu „Zaželi“ pod vodstvom Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, upješno je završilo Program obrazovanja za osposobljavanje poslova gerontodomaćica, zanimanja koje im se upisuje u radnu knjižicu. Nositelj projekta je Grad Otočac čiji je gradonačelnik Stjepan Kostelac u Gradskoj vijećnici danas primio polaznice tečaja, predstavnike POU Ogulin Blanku Poljak Franjković i Ružicu Salopek te predstojnicu Doma za starije i nemoćne osobe- Podružnica Otočac, Anu Manjerović.
 


Prilikom  svečanog uručenja Uvjerenje o uspješno završenoj edukaciji gradonačelnik Kostelac izrazio je zadovoljstvo povećanjem kvalitete brige za starije i nemoćne na području Otočca.


 


-Projektom „Zaželi“ zaposlilo se 10 žena s područja Grada Otočca koje su dugi period bile nezaposlene ili su više puta bile na ugovoru na određeno vrijeme ili čak nikada nisu bile zaposlene. Sudionice projekta ukupno brinu o 52 korisnika starije životne dobi koji nisu u mogućnosti održavati kućanstva te koji su nerijetko suočeni s raznim bolestima ili invalidnošću, a  da  pri  tome njihovi članovi bliže obitelji žive izvan područja Grada Otočca i ne mogu im priuštiti svakodnevnu brigu i skrb.


Snimio M. SMOLČIĆ

Snimio M. SMOLČIĆ


Ovim putem zahvaljujemo na svemu POU Ogulin, naročito gđi. Ružici Salopek, i to ponajviše na stručnosti i razumijevanju, kao i prilagođavanju novim situacijama uzrokovanim epidemijom COVID-19 kako cijeli Projekt ne bi imao problema i kako bi polaznice uz svoj svakodnevni redovan rad, kvalitetno završile edukaciju.


Moram izraziti svoju zahvalnost  i predstojnici Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije – Podružnica Otočac, gđi. Ani Manjerović koja je imala sluha za potrebe ove edukacije i stručna praksa je održana upravo u navedenoj Ustanovi pod mentorstvom Dubravke Bakarić. Svi uključeni u ovaj projekt su uz sve svoje obveze nesebično našli vremena za polaznice projekta „Zaželi“, izjavio je gradonačelnik Stjepan Kostelac.


 


Svim polaznicama Programa, a posebni zaposlenicama projekta „Zaželi“, gradonačelnik Kostelac je još jednom čestitamo na uspješnoj završenoj edukaciji te im zaželio uspješan rad do završetka Projekta, pronalaženje nekog  novog posla u sličnom projektu ili u njihovom vlastitom angažmanu.