Velebit

Zavižan kao meka za bicikliste. Za utrku po hrvatskom Olimpu “pljušte” prijave sa svih strana

Marin SmolčićProljepšanje vremena i konačni dolazak proljeća u najviše dijelove Velebita promijenilo je situaciju i vizure te mitske planine. Tako smo do unatrag malo vremena  glavnom cestom do Zavižana imali nanose snijega i neumornu „bljuzgu“, a ovih dana su snijeg zamijenili turisti i biciklisti. Čak i na povremenoj kiši stazu su pohodili neumorni jahači na dva kotača, strasno održavajući kondiciju koja će im uskoro svakako trebati na jubilarnom, 20. Usponu na Zavižan.


Iz Brdsko biciklističkog kluba Senj doznajemo kako prijave natjecatelja za ovu utrku doslovno pljušte.


Potvrdio nam je to predsjednik BBK Senj Dario Štokić 
-Do Uspona na Zavižan ostalo je još točno 20 dana jer se utrka vozi 24. lipnja. Kao i svake godine vozit će se dvije dionice. Ona dulja sa Senjske rive do Zavižana duljine 38 km i kraća dionica iz Krasna do Zavižana u duljini  20 km. Do danas se za ovu jubilarnu utrku prijavilo nešto više od 160 natjecatelja. Budući se on-line prijave zaprimaju do 18. lipnja, a izravno i na sami dan utrke, na koncu očekujemo 280 natjecatelja, koliko ih je bilo i lani.


Kao i prijašnjih godina Uspon na Zavižan bit će međunarodnog karaktera i vrlo važna manifestacija na turističkom kalendaru događaja grada Senja, ustvrdio je predsjednik BBK Senj Dario Štokić.


U jeku  priprema za Uspon na Zavižan biciklisti ovih dana učestalo pohode ove staze. Pri tome im ne smetaju niti bura niti povremena kiša, a najmanje stalni usponi na stazama duljine 38 i 20 kilometara.