Redovi na ulazima

NP Plitvička jezera: Za produljeni vikend dobar booking, dominiraju stranci

Marin Smolčić

Ukoliko se održi ovakva  dinamika dolazaka i boravka u parku, već sad možemo računati na jednu izvrsnu sezonu, optimističan je ravnatelj Kovačević 


 


PLITVIČKA JEZERA Zadnja dva tjedna su odlične vremenske prilike svakako išle na ruku našem najljepšem i najstarijem nacionalnom parku. Kao i ljetnim mjesecima ovih dana stvaraju se redovi na ulazima 1 i 2 NP Plitvička jezera, ponešto se čeka i na prijevoz elektro-brodovima i panoramskim vlakićima. Vegetacijski gledano sve je procvjetalo i fauna je opet zagospodarila plitvičkim krajobrazom. Turistički gledano slično je i u smislu dolazaka gostiju. Potvrdio nam je to ravnatelj JUNP Plitvička jezera Tomislav Kovačević.
-S obzirom da u ovom produljenom vikendu zbog Dana državnosti  ne možemo računati na mnoštvo, uglavnom domaćih gostiju, bit će to za nas uobičajena situacija jer imamo do danas zauzetost kapaciteta naših hotela oko 80 posto u odnosu na još uvijek rekordnu 2019. godinu. Udio stranih gostiju sada je veći od 80 posto od ukupnog broja posjetitelja nacionalnog parka. Ukoliko se održi ovakva  dinamika dolazaka i boravka u parku, već sad možemo računati na jednu izvrsnu sezonu, optimističan je ravnatelj Kovačević.


Zbog opet intenzivirane epidemije COVID-19 u državama Dalekog istoka, u NP Plitvička jezera još uvijek nema organiziranih dolazaka grupa gostiju iz Kine, Indonezije, Japana i Južne Koreje koji su ranijih godina činili znatan udio posjetitelja  parka.