Nevrijeme

VIDEO/FOTO Tuča veličine oraha pogodila Senj, sručila se i na Crikvenicu, Njivice, Lovransku Dragu…

Dorotea Prpić, Portal Novi list, Hina

Foto Dorotea Prpić

Foto Dorotea Prpić

Ima li šteta na automobilima koji nisu garažirani još nije poznato, ali sudeći po snazi tuče oštećenja je za očekivatiNajavljeno nevrijeme pogodilo je u subotu područje Kvarnera tako da je tuča zabijelila područje Novog Vinodolskog, Crikvenice i dijelove otoka Krka.


Nakon tjedna s temperaturama zraka osjetno višim od prosjeka za ovo doba godine, tijekom vikenda je zahladilo, a sa zapada je stigla ciklona s izraženijim padalinama na području Kvarnera. Tijekom subotnjeg poslijepodneva je bilo nevera s grmljavinom.


Na crikveničkom i vinodolskom području tuča je padala 15-ak minuta i zabijelila ulice.

Tuča veličine oraha pala je danas iza 15 sati na Senj.


Cijelo prijepodne bilo je oblačno i tiho, a nešto prije 15 sati okrenula je bura i činilo se da će rasčarati nebo.


Foto Dorotea Prpić


Iznenada je međutim uslijedila grmljavina i jaka tuča koja je padala desetak minuta, a nakon toga uslijedila je kiša sa burom.


Ima li šteta na automobilima koji nisu garažirani još nije poznato, ali sudeći po snazi tuče oštećenja je za očekivati.Kiša u nižim područjima se pretvarala u snijeg i susnježicu u najvišim dijelovima Gorskog kotara, tako da je malo snijega palo na Platku i u Begovom Razdolju.No, nedovoljno da se stvori snježni pokrivač. Na Platku je upravo proglašen kraj zimske sezone, koja je trajala od prvog snijega u studenom prošle godine, a ovaj vikend je prvi u proljetno-ljetnoj sezoni.


Porast naoblake sa zapada u subotu poslijepodne i navečer najavio je Državni hidrometeorološki zavod. Očekuje se obilnija kiša i mjestimični pljuskovi s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i Gorskom kotaru.