PU ličko-senjska

U Gospiću održan sastanak za veću sigurnost građana i turista tijekom turističke sezone

Marin Smolčić

Snimio Marin SMOLČIĆ

Snimio Marin SMOLČIĆ

Na sastanku je zaključeno da se i ove godine očekuje povećao broj domaćih i stranih turista koji će posjetiti ili prometovati kroz Ličko-senjsku županiju, zbog čega će biti potreban pojačan angažman svih sigurnosnih subjekata 


Kako bi građanima i turistima pružili sigurnost, u Policijskoj upravi ličko-senjskoj održan je danas sastanak sa žurnim službama i primljena ispomoć iz drugih policijskih uprava. Radni sastanak održan je na temu pripreme za nadolazeću turističku sezonu na kojemu su uz predstavnike policije bili prisutni i predstavnici jedinica lokalne samouprave, upravitelji cesta, predstavnici Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije, Vatrogasna zajednica Ličko-senjske županije i predstavnik Ravnateljstva civilne zaštite, Područni ured Rijeka-Služba civilne zaštite Gospić.

Zamjenik načelnika Policijske uprave ličko-senjske Stjepan Sabljić iskazao je zadovoljstvo dosadašnjim radom i međusobnom suradnjom svih subjekata koji su bitni za provedbu sigurne turističke sezone, ali su isto tako izneseni su i uočeni problemi. Na sastanku je zaključeno da se i ove godine očekuje povećao broj domaćih i stranih turista koji će posjetiti ili prometovati kroz Ličko-senjsku županiju, zbog čega će biti potreban pojačan angažman svih sigurnosnih subjekata.

U prostorijama Policijske uprave ličko-senjske također je održan prijem policijskih službenika iz drugih policijskih uprava koji će za vrijeme turističke sezone boraviti na području ove policijske uprave. Oni će pomagati u prevenciji protupravnih ponašanja, poboljšanju stanja sigurnosti u cestovnom prometu, a svojim angažmanom bit će u pomoći i u kriminalističkim istraživanjima, kao i na usluzi turistima i građanima na području Ličko-senjske županije..