Ličko-senjska županija

Raspisani javni pozivi za korištenje potpora za poticanje razvoja mliječnog govedarstva u Lici

Marin SmolčićGOSPIĆ Odmah nakon održane izložbe „Jesen u Lici“ Ličko-senjska županija je objavila Javni poziv za podnošenje prijava za uzgoj i držanje valjanih junica mliječne pasmine i Javni poziv za podnošenje prijava za kupovinu uzgojno valjanih grla u stočarstvu koji će biti otvoreni do 01. prosinca 2022. godine ili do iskorištenja osiguranih sredstava.


Korisnicima potpora ovim putem osigurane su potpore u visini od po 2.000 kn po junici mliječne pasmine odnosno kupljenom uzgojno valjanom grlu, a ukupna potpora se uvećava 30 posto ukoliko je korisnik osoba mlađa od 40 godina.


Treba istaknuti da će svi korisnici kojima bude odobrena potpora Ličko-senjske županije za poticanje razvoja mliječnog govedarstva u 2022. godini  biti u prilici ishodovati i dodatnu potporu Ministarstva poljoprivrede sukladno usvojenom Programu potpora županijskim programima u sektoru mliječnog govedarstva u 2022. godini u dodatnom iznosu od 50 posto odobrene potpore Županije.
Stoga sve proizvođače mlijeka i one koji to žele postati Ličko-senjska županija poziva da čim prije ispune potrebne obrasce i  podnesu zahtjev za dodjelom potpore Županije za poticanje razvoja mliječnog govedarstva, a koji su uz tekst Javnog poziva dostupni na web stranici županije www.licko-senjska.hr