Arctos

Ličko-senjska županija i Energana Brinje donirali klub kojemu su dvorana i oprema nestali u požaru

Kako bi se pomoglo klubu i njegovim članovima danas je župan Ernest Petry primio Rina Mašića i njegovog oca Sebastiana MašićaU noćnim satima 4. siječnja 2022. požar je zahvatio zgradu Narodne čitaonice u gospićkoj Kaniži. Pri tome je potpuno izgorjela sportska dvorana s opremom koju je koristio Armwrestling club „Arctos“, skupina entuzijasta koji su već godinama dominirali u ovom sportu na tlu Hrvatske. Prošle jeseni je njihov član Rino Mašić (17) postao juniorski prvak Europe u obaranju ruku.


Kako bi se pomoglo klubu i njegovim članovima danas je župan Ernest Petry primio Rina Mašića i njegovog oca Sebastiana Mašića, inače predsjednika kluba, koji su uslijed požara ostali bez dvorane za treniranje i pripadajuće opreme. Župan Petry ovom je prilikom pozdravio i zahvalio na pomoći Elmoru Barakoviću, direktoru Energane Brinje.


-Klubu „Arctos“ će Ličko-senjska županija danas donirati 10 tisuća kuna. Znam da je to skromno, ali vjerujem da će se našim primjerom potaknuti i drugi jer Rino Mašić i njegovi kolege doista zaslužuju imati odlične uvjete za vježbanje. Nadam se uključivanje mnogih poduzetnika u ovu akciju kako bi se čim prije stvorili uvjeti za nastavak rada kluba. Prvi je iskorak učinio Elmor Baraković iz Energane Brinje. Drago mi je što se u ovo odmah uključila Energana na bio masu i donirala 30 tisuća kuna, zaključio je župan Ernest Petry i dao riječ Rinu Mašiću, nazvavši ga velikim promotorom sporta na prostoru Ličko-senjske županije i šire.
-Mi ćemo kao klub pokušati čim prije privremeno opremiti i osposobiti za vježbanje neki adekvatan prostor. Vjerujem da ćemo zahvaljujući velikim naporima i ustrajnom vježbanju i dalje promovirati neke nove prvake jer smo doista okupili mlade ljude koji jedino razmišljaju o sportu i zdravom načinu života, rekao je Rino Mašić, europski juniorski prvak u obaranju ruku.


Na njegove riječi nadovezao se župan Petry rekavši da se već radi na tome da se klubu i njegovim članovi osposobi privremeni prostor i dvorana kako bi nastavili s vježbanjem.


-Tim prije što se osobno zalažem za zdrav način života naše mladeži, posebice zato što je i kod nas droga sve veći problem. To što godinama čine članovi kluba „Arctos“ je za svaku pohvalu i najispravniji način da mladost maknemo od poroka. Zato ćemo učiniti sve kako bismo stvorili uvjete za njihov rad, istaknuo je župan Ernest Petry.


Iste stavove istaknuo je i Elmor Baraković, direktor Drvnog centra Brinje i suvlasnik Scheriff-grupe koji je na prijedlog župana Petryja donirao 30 tisuća kuna.