Projekt

Moje mjesto pod suncem: Istraživanje o urbanom dječjem siromaštvu u Gospiću i Rijeci

Marin Smolčić

Nositelj projekta je Udruga Centar za kulturu dijaloga iz Rijeke, uz Grad Gospić gdje će se također nastojati definirati okolnosti u kojima žive djeca čiji roditelji ili staratelji žive na pragu siromaštva 


GOSPIĆ/RIJEKA Kako bi se definiralo stanje djece iz siromašnijih obitelji s područja gradova Gospića i Rijeke pokrenut je projekt pod nazivom „Moje mjesto pod suncem“ usmjeren je na borbu protiv siromaštva djece. Ovaj projekt u vrijednosti od 180.116,31 EUR  financiran je iz Programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj kroz financijske sustave EGP-a i Kraljevine Norveške.


Doznajemo kako je za uspjeh u borbi  protiv siromaštva djece važna suradnja svih organizacija civilnog društva, javnih institucija, lokalnih vlasti, privatnog sektora  i građana. Nositelj projekta je Udruga Centar za kulturu dijaloga iz Rijeke, uz Grad Gospić gdje će se također nastojati definirati okolnosti u kojima žive djeca čiji roditelji ili staratelji žive na pragu siromaštva. 
Kroz ovaj projekt će se izvršiti istraživanje o urbanom dječjem siromaštvu na ovim područjima gdje će biti predstavljene i preporuke koje će poboljšati stanje za područje grada Gospića. Kako nam je rekla  kontakt osoba ovoga projekta Nikolina Tonković Čorak iz Gradske uprave Gospić projekt će se provoditi do konca 2023. godine, do kada će se naći rješenja kako bi se poboljšao standard siromašne djece.