Gospić

Ličani masovno pohrlili u novootvoreni Stop Shop retail park

Marin Smolčić

Nalazimo se na više od 8.200 četvornih metara maloprodajne površine gdje je  kupcima  na raspolaganju 11 trgovina: Spar, Optika Anda, NKD, Sportissimo, Sinsay, New Yorker, Sport Vision, MANA, Tedi i ZOO City 


 


GOSPIĆ Povremena kiša nije jutros mogla omesti brojne kupce, uzvanike i organizatore koji su došli na svečano otvorenje velikog Stop Shop retail parka izgrađenog nedaleko od izlaza iz Gospića. Zdanje koje su vlasnici nazvali novim trgovačkim središtem Like odista je impresivno jer se nalazi na ukupnoj  površini od 8.200 četvornih metara i u  prvo vrijeme  imat će 11 trgovina.
Sami čin otvaranja upriličen je na klizalištu koje će do konca godine svakako privući velike i male ljubitelje klizanja, a danas su klizalište otvorile klizačice zagrebčkog Ice Wonderlanda. Na svečanom otvaranju Stop Shopa govorili su  gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević, župan ličko-senjski Ernest Petry, a u ime Stop Shopa menadžer za Hrvatsku Joško Piteša.


Stop Shop Gospić


Prva investicija u Ličko-senjskoj županiji


-Ovo je naš sedmi po redu Stop Shop u Hrvatskoj. Nakon duljeg vremena ovo je naša prva investicija u Ličko-senjskoj županiji. Nalazimo se na više od 8.200 četvornih metara maloprodajne površine gdje je  kupcima  na raspolaganju 11 trgovina: Spar, Optika Anda, NKD, Sportissimo, Sinsay, New Yorker, Sport Vision, MANA, Tedi i ZOO City. Uz to ovdje se nalazi 149 parkirnih mjesta. Na ovaj način građani Like neće  više zbog shopinga morati putovati u druge dijelove Hrvatske, rekao je menadžer Piteša.


U svojem izlaganju gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević nije dvojio kolika je važnost novog trgovačkog centra.


-Ovaj centar je znak povratka povjerenja investitora u Grad Gospić. To me raduje jer je 3-5 novih radnih mjesta za nas velika stvar i dobra vijest, dok je stotinjak novih radnih mjesta vrlo impresivan podatak važan za život u Gospiću koji je bio opustošen ratom. Na ovaj se način vraća povjerenje potencijalnim ulagačima u grad Gospić. Hvala svima koji su dali doprinos izgradnju ovoga centra, istaknuo je gradonačelnik Karlo Starčević.


Stop Shop Gospić


Disperzivna ulaganja od velikog značenja za županiju


Župan ličko-senjski Ernest Petry napomenuo je strateško značenje ovoga projekta.


-Treba reći kako su izvođači radova u vremenskom roku manjem od godine dana realizirali ovaj velebni projekt i danas ga svečano stavljamo u funkciju. Ovdje je ukupno 14 novih poslovnih prostora pa očekujemo zapošljavanje  stotinjak građana grada Gospića i okolice. Osim toga ovo su značajni sadržaji koji će svakako obogatiti život građana  Ličko-senjske županije. Javnost je upoznata s činjenicom da uporno radimo na realizaciji brojnih investicija. Blizina auto-ceste omogućit će nova ulaganja i nove investitore u Ličko-senjskoj županiji. 


U tijeku su pripreme za treći po redu most na rijeci Novčici u Gospiću, s čime  će biti spojene Budačka i Bilajska ulica. Uznapredovale su i pripreme vezane uz izgradnju nove kaznionice što će značiti oko 250 novih radnih mjesta. Intenzivirana su mnoga druga ulaganja koja se vrše disperzivno na području sva četiri grada i osam općina. Na ovaj način ćemo znatno povećati kvalitetu života svih naših građana, što je izravni rezultat povećanje i razvoja našeg gospodarskog segmenta, rekao je župan Ernest Petry.


Predstavnik izvođača radova iz tvrtke „Tromont“ Ljubomir Artuković  smbolinom predajeom ključa proglasio je ortvorenim novi Stop Shop u Gospiću, dok su vrpcu zajednički prerezali gradonačelnik Starčević, menadžer Piteša i župan Petry.