Pu ličko-senjska

Kod Karlobaga poginuo slovenski motociklist, u Lici se dragovoljno predaje sve više oružja, streljiva i eksploziva

Marin SmolčićPolicijska uprava ličko-senjska zaprimila je jučer u 14 sati dojavu o teškoj prometnoj nesreći s poginulom osobom. Nesreća se dogodila na Jadranskoj magistrali, na dionici državne ceste broj 8 u mjestu Ribarica.


Nesreća se dogodila kada je 66-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake, vozeći iz smjera Senja u smjeru Karlobaga kada je uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i sletio udesno van kolnika, te udario u kameni zid. Nesretni vozač je na mjestu poginuo.


Dolaskom proljeća mnogi su građani čisteći prostorije koje koriste u svojim domovima odlučili ukloniti opasne sadržaje, poglavito zbog djece.
Kako bi podigli svijest građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima, te potakli građane na dragovoljnu predaju oružja, jučer je u Udbini provedena preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“.


Policijski službenici Postaje granične policije Korenica, policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka -Grupe Gospić i djelatnici Službe civilne zaštite Gospić  postavili su info punkt gdje su građani mogli dobiti sve informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja i o preventivnoj akciji „Manje oružja, manje tragedija“ koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova već dugi niz godina, a s ciljem senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog i nedozvoljenog oružja, te minsko-eksplozivnih sredstava.


Tijekom jučerašnje akcije građani su predali automatsku pušku, 213 komada raznog streljiva i plinski revolver, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.


Dvojica građana sa područja Otočca jučer su dragovoljno predali  dvije tromblonske trenutne mine, jednu tromblonsku kumulativnu minu M-60, ručnu bombu i 31 komad raznog streljiva, a u Zalužnici je građanin na otvorenom prostoru pronašao kumulativnu raketu od ručnog bacača raketa.


Navedena minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.