MALO KUPAČA

Biser Karlobaga: Plaža Tatinja tek očekuje bolje dane

Marin Smolčić

Foto N. MRAOVIĆ

Foto N. MRAOVIĆ

Popularna plaža je ove sezone počela s radom još 20. lipnja, no pogoršanje epidemiološke situacije, kao i vremenskih prilika, smanjilo je i ponudu, i broj kupačaKARLOBAG – Među obljubljenim turističkim sadržajima na širem području općine Karlobag posebno mjesto zauzima plaža Tatinja. Smještena u pitoresknoj uvali, uz samu šetnicu od Karlobaga prema sjeveru, ova je plaža lani doživjela sadržajne vrhunce. Zbog epidemiološke situacije ove godine i na Tatinji sve pomalo kasni.


Protekloga vikenda nešto se povećao broj gostiju, ali najviše Ličana i vlasnika kuća s područja Karlobaga. Malo su i vremenske, burovite prilike utjecale na dolazak gostiju, a u očekivanju stabiliziranja vremena i situacije s koronavirusom je i voditeljica ugostiteljsko-turističkih poslova poduzeća »Vegium« iz Karlobaga Lucija Tomljenović.


Atraktivni sadržaji


– Plaža Tatinja je ove sezone počela s radom još 20. lipnja, a pretprošli vikend doista je bio odličan. Onda je za koji dan zapuhala bura i puno toga je podsjetilo na zimske dane. Protekli vikend slična situacija. Tatinja je prekrasna plaža s prostranim parkingom, beach-barom, prečistim morem i mnogim drugim sadržajima. Hvale je svi koji ondje dođu guštati.

Plaža je povezana s atraktivnom šetnicom uz more. Nadam se da će epidemiološka situacija biti kod nas u Karlobagu i dalje povoljna pa ćemo uskoro moći organizirati i brojne sadržaje koji Tatinju čine prepoznatljivom. To su nastupi DJ-eva, pjena party, karaoke, nastupi bendova… Na taj način našim gostima pružamo puno više od ustaljenih stereotipa »more i sunce«, govori nam Lucija Tomljenović. Pjena party uvijek je namijenjen svim uzrastima, događa se po danu pa je svojom posebnošću sadržaj koji turisti rado nose doma u sjećanjima i fotoalbumima.


Otkazane manifestacije


Ove godine će i tradicionalni serijal manifestacija pod nazivom »Karlobaško ljeto« imati puno skromnije sadržaje nego li inače. U Turističkoj zajednici Općine Karlobag otkazali su brojne manifestacije kako bi se smanjila mogućnost širenja COVID-19.


Sami pogled na plažu Tatinja dovoljno govori o razlozima njezine popularnosti: šljunkovita plaža smještena među liticama, uz tirkizno-modro more i blage plićine namijenjene svim dobnim uzrastima kupača, blizina Karlobaga, ugostiteljski sadržaji… Sasvim dovoljno za ljetnu odu hedonizmu i opuštanju na plavom Jadranu.