Školarci

Akcija “Mama, budi zdrava” u Kosinju

Marin Smolčić

Kosinjski školarci u akciji Mama, budi zdrava

Kosinjski školarci u akciji Mama, budi zdrava

Učenici i učenice kosinjske škole dobili su letak za liječnički pregled na koji će upisati svoje i majčino imeKao i svake godine učenici i djelatnici OŠ „Anž Frankopan“ iz Gornjeg Kosinja uključili su se i ovoga listopada u nacionalni projekt „Mama, budi zdrava“, u tzv. ružičasti listopad sa željom da se što više žena osvijesti o važnosti brige za vlastito zdravlje.


Već petu godinu projekt se provodi u osnovnim i srednjim školama diljem zemlje, a pokrovitelj je Ministarstvo znanosti i obrazovanja uz podršku HZJZ I HZZZO.

Udruga „Sve za nju“ osmislila je ovaj projekt i prvi put ga provela 2017. godine u Glini, a osmišljen je na način da u njemu sudjeluju djeca koja će prenijeti preventivne i edukativne poruke majkama i drugim članovima obitelji i tako ih potaknuti na redovitije kontrole.


Učenici i učenice kosinjske škole dobili su letak za liječnički pregled na koji će upisati svoje i majčino ime.Uručit će ga majci, a time će pomoći i njoj i udruzi u Međunarodnom mjesecu borbe protiv raka dojke. Okupljeni na školskom igralištu formirali su tijelima znak ove akcije, ružičastu vrpcu.


Na ovaj način su djeca iz Kosinja zajedno s još 27 000 djece iz 69 škola širom Hrvatske poslala poruku: Mama, budi zdrava!!!