U ODABRANOM DRUŠTVU

Nizozemski ACSI uvrstio kamp Čikat među 25 najboljih kampova u Hrvatskoj, a Slatinu među 120 u Europi

P. N.

Nizozemski vodič ACSI djeluje još od 1965. godine i ima bazu od gotovo 10.000 ocjenjenih kampova diljem Europe.Mali Lošinj – Nakon niza nagrada u uspješnoj 2021. godini, izvrsnost kampa Čikat prepoznao je i uvaženi nizozemski kamping vodič ACSI, koji ga je smjestio među 25 najboljih kampova u Hrvatskoj, dok je kamp Slatinu uvrstio među najboljih 120 kampova u Europi – i to kao najbolji kamp za ljubitelje pasa. Nizozemski vodič ACSI djeluje još od 1965. godine i ima bazu od gotovo 10.000 ocjenjenih kampova diljem Europe. Pritom dodatnu težinu ovim priznanjima pridaje i činjenica da je ACSI ove godine po prvi put dodijelio nagrade za najbolje europske kampove prema ocjenama gostiju, a pritom je glasalo više od 50.000 kampista iz brojnih europskih zemalja.Kamp Čikat i ranije je bio dobitnik brojnih nagrada, među kojima se posebno ističe priznanje „Superplatz“ njemačkog ADAC-a, kojim je najbolji kamp Jadranka Grupe postao ukupno 13. hrvatski predstavnik u društvu najboljih europskih kampova. Također, posebno se ističe i visoki plasman kampa Čikat u kategoriji Najboljih kampova Hrvatske za 2022. godinu, prema izboru Naj kamp Adria, koji već tradicionalno provodi ugledni slovenski kamping portal Avtokampi.si, pri čemu je posebnost također upravo u tome što glasove daju sami posjetitelji. Uz to, Čikat je već ranije osigurao i mjesto među 38 najboljih kampova u Europi prema uglednom vodiču Leading Campings Europe.


Zahvaljujući priznanjima ACSI-ja, kampu Čikat se u visokim europskim krugovima pridružio i Kamp Slatina, član uglednog brenda Camping Cres & Lošinj, koji je prepoznat kao jedan od ukupno 9 hrvatskih kampova koji su ističu izvrsnošću uvjeta i usluge. Točnije, Kamp Slatina prepoznat je kao najbolji kamp za ljubitelje pasa, što je dodatno potvrdilo dosljednost u provedbi projekta „Camping cum cane“, koji je kamp Slatina uveo još 2008. godine kao jedan od prvih kampova u Europi koji su prepoznali važnost boravka kampista sa svojim ljubimcima. Štoviše, Kamp Slatina iste je godine nagrađen i priznanjem ADAC-a za posebne projekte u kampingu. Također, ova su priznanja itekako i vjerodostojan navjestitelj još jedne uspješne turističke sezone, kao i očekivani buking koji je već sad za 50% bolji od prošlogodišnjeg, ali i 30% bolji od onog rekordnog iz 2019. godine.
”Kamping industrija je iznimno dinamična i ponuda je sve veća i kvalitetnija. U Hrvatskoj dobro pratimo tu dinamiku i već godinama smo među najboljima u Europi, što kontinuirano potvrđuju razna priznanja i nagrade. Ponosni smo što su i korisnici ACSI-a prepoznali vrijednost domaće kamping ponude”, izjavio je Adriano Palman, KUH – Kamping Udruženje Hrvatske.