USPJEŠNA SURADNJA

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević potpisao Ugovore za potporu rada više ustanova i službi

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Svi potpisnici ugovora iskazali su zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom suradnjom s Gradom GospićemGOSPIĆ – U Uredu gradonačelnika Grada Gospića potpisani su danas ugovori između Grada Gospića i nekolicine korisnika proračuna. U ime Grada Gospića ugovore je potpisao gradonačelnik Karlo Starčević, dok je Turističku zajednicu grada Gospića predstavljala direktorica Maja Strilić, HGSS- Stanicu Gospić voditelj Josip Brozičević, Gradsko društvo Crvenog križa Gospić direktor Vladimir Brkljačić i  Vatrogasnu zajednicu Grada Gospića zapovjednik Marko Popović.


Potpisom ovog ugovora Turističkoj zajednici grada Gospića dodijeljena su namjenska sredstva u iznosu 600 tisuća kuna za financiranje redovite djelatnosti i dodatnih programa koje Turistička zajednica provodi. HGSS-Stanici Gospić dodijeljeno je 70 tisuća kuna namijenjenih financiranju i ostvarivanju zajedničkog interesa u provedbi redovite djelatnosti temeljem Sporazuma o zajedničkom interesu za djelovanje HGSS- Stanice Gospić na prostoru Grada Gospića sklopljenog 2017. godine. Gradskom društvu Crvenog križa Gospić dodijeljeno je 415 tisuća kuna namjenskih sredstava za financiranje Programa javnih potreba zdravstvene zaštite i socijalne skrbi Grada Gospića.  Vatrogasnoj zajednici Grada Gospića dodijeljeno je 50 tisuća kuna  namijenjenih financiranju i ostvarivanju zajedničkog interesa u provedbi redovite djelatnosti u 2022. godini.

Svi potpisnici ugovora iskazali su zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom suradnjom s Gradom Gospićem, dok se gradonačelnik Starlčević svima zahvalio na odličnim rezultatima koje svaka od navedenih ustanova i službi već dugi niz godina postižu u širokom djelokrugu svojih aktivnosti.
Grad Gospić je dodatnim sredstvima omogućio financiranje produženog boravka u OŠ „dr. Jure Turić“ u Gospiću. Tako je danas ravnatelj škole Ivica Radošević potpisao s gradonačelnikom Karlom Starčevićem Sporazum o suradnji na provedbi Programa produženog boravka.


Budući da je jedan dio programa produženog boravka u OŠ dr. Jure Turića osiguran kroz projekt o suradnji s Odjelom za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilišta u Zadru, te da je došlo do nemogućnosti produljenja ove suradnje, Grad Gospić je u Proračunu osigurao dodatna sredstva za grupu učenika koji bi inače ostali zakinuti za korištenje usluge produženog boravka. U Proračunu za 2022. godinu tako već je osigurana 401 tisuća kuna, dok je danas potpisan Ugovor na 30 tsiuća kuna namjjenjen za produljeni boravak učenika drugih razreda ove škole. Osiguravanjem dodatnih sredstava Grad Gospić ovim sporazumom financirat će produženi boravak učenika sve do kraja ove školske godine.