Goranin

Puno pažnje, sjećanja i dobrih kuglačkih nastupa na memorijalnom turniru za Samira Ivankovića

Marinko Krmpotić

Foto KK Goranin

Foto KK GoraninPuno pažnje, sjećanja i dobrih kuglačkih nastupa ostvareno je tijekom šestog izdanja memorijalnog turnira koji se igra u znak sjećanja na preminulog igrača delničkog “Goranina” Samira Ivankovića. Obe je godine turnir nosio ime “Samir…sjećanje na svih…2024…Delnice” čime se željelo sjećanja na bivše igrače delničkog kluba proširiti, što je uspješno i realizirano.


Ove godine na šestom izdanju turnira nastupili su kuglači i kuglačice iz 19 kuglačkih klubova iz Hrvatske i Slovenije. Turnir se odigravao tako da su kroz tri tjedna igrani kvalifikacijski susreti u muškoj i ženskoj konkurenciji nakon čega su na završnom natjecanju nastupila šesnaestorica najuspješnijih kuglača i osam kuglačica.


Kod kuglača pobjednik finala je Slavko Frelih iz KK “Crikvenica” sa 595 srušenih čunjeva, drugo mjesto pripalo je Marku Jakljeviću iz KK “Goranka” sa 592 srušena čunja, a treće je mjesto osvojio prošlogodišnji pobjednik, član KK “Zaprešić” i reprezentativac Hrvatske, Alen Kujundžić sa 585 srušenih čunjeva.
Kod kuglačica pobjednica je kuglačica ŽKK “Istra” iz Poreča, Marijana Liović sa 571 srušenim čunjem, druga je Sonja Movrin iz KK “Kočevje” sa 530 čunjeva, dok je broncu osvojila Duša Čahuk također kuglačica KK “Kočevje” sa 510 srušenih čunjeva.


Na turniru su osim za prva tri mjesta u finalu u muškoj i ženskoj konkurenciji podijeljene medalje i diplome za najboljeg kuglača i kuglačicu kvalifikacija, a to su bili Alen Kujundžić i Marijana Liović, te za najboljeg juniora (Vanju Šprajcar, KK “Goranin”) i juniorku (Karla Jančić, KK “Endi tekstilac”).


Kuglački klub “Goranin”, rekao nam je tajnik kluba Dražen Tomić, zahvaljuje svima prijavljenim kuglačima i kuglačicama kao i svima koji su pomogli u organizaciji ovogodišnjeg turnira.