Kandidatkinja PGS-a

Nataša Blažević Starčević ide na izbore u Fužinama: ‘Općina mora biti javni servis svim stanovnicima’

Marinko Krmpotić

Govoreći o aktivnostima iz programa, Blažević Starčević ističe da će nastaviti sve što je aktualna vlast započela te to nastojati što kvalitetnije i dovršiti.FUŽINE – Bila sam dio aktualne vlasti i slažem se da je puno toga pokrenuto i napravljeno, ali baš zato što sam bila dio te vlasti, znam da je moglo i moralo puno bolje. I baš zato želim se što aktivnije uključiti u rukovođenje Općinom Fužinom u narednom razdoblju. Imam još uvijek puno snage, energije i volje, kao i iskustva prikupljenog, ne samo kroz rad u Općinskom vijeću, već i kroz višegodišnje aktivnosti u udrugama kao što su Etno udruga »Sv. Juraj« i Gljivarsko društvo »Grljak« koje su proteklih godina organizirale i osmislile brojne vrlo uspješne manifestacije koje na kvalitetan način predstavljaju naš kraj«, ističe Nataša Blažević Starčević, kandidatkinja PGS-a za načelnicu Općine Fužine.


Govoreći o aktivnostima iz programa, Blažević Starčević ističe da će nastaviti sve što je aktualna vlast započela te to nastojati što kvalitetnije i dovršiti.


– Posebno mislim na obilaznicu, projekt koji nije puno odmaknuo od trenutka kad smo preuzeli vlast. Nadalje, kad se govori o aktivnostima na području Općine Fužine, uglavnom se spominje turizam, ali smatram da su bitne i druge stvari, posebno one vezane uz svakodnevni život ljudi. Upravo stoga dio našeg programa je omogućavanje prijevoza svim ljudima koji na području naše lokalne samouprave žive izvan Fužina.
Primjerice, u Vratima nema pošte, u Liču nema frizera… Općina ima kombi i ne bi teško bilo organizirati svakodnevni ili povremeni prijevoz iz tih sredina u Fužine. Nadalje, po uzoru na neke druge lokalne samouprave, svim starijima od 18 godina pokušat ćemo organizirati besplatan liječnički gastropregled jednom godišnje, osmislit ćemo podjelu stipendije za deficitarna zanimanja, a posebnu ćemo pažnju posvetiti što češćoj komunikaciji sa svim mještanima.


Jednostavno, općinska uprava mora biti i bit će javni servis svim stanovnicima, fleksibilna i prijateljski raspoložena prema svim dobrim inicijativama, ma od koga dolazile, bit će brza i efikasna u pružanju usluga građanima i neće se kriti iza brojnih administrativnih i birokratskih procedura i zavrzlama. Čvrsto sam uvjerena da je upravo svakodnevna komunikacija s ljudima temelj kvalitetnog rada svake lokalne samouprave.


Zajedništvo u promišljanju razvoja naše općine i svih njezinih naselja jedini je ispravan način u kreiranju boljeg sutra svima nama, zaključuje Nataša Blažević Starčević ističući geslo PGS-a za ove izbore »Zajedno možemo bolje!«, a lista PGS-a koju ona predvodi sastavljena je od predstavnika svih naselja s područja Općine Fužine i uskoro će biti predstavljena javnosti.