Centar za velike zvijeri

Medvjed, vuk i ris dobili “krov nad glavom” u Staroj Sušici

Marinko Krmpotić

Foto: M. KRMPOTIĆ

Foto: M. KRMPOTIĆ

Centar za velike zvijeri bit će omiljeno odredište brojnih školskih ekskurzija te individualnih posjeta ljubitelja prirode i turistaSTARA SUŠICA – U Staroj Sušici, neposredno uz sam prelijepi dvorac, niknula je zgrada budućeg Centra za velike zvijeri. Podsjetimo, riječ je o projektu kojim je Primorsko-goranska županija uz korištenje sredstava iz EU fondova, državnih izvora i vlastitog proračuna osmislila i uredila objekt u kojem će biti predstavljene tri velike zvijeri – medvjed, vuk i ris.


Tri spomenute životinje jedine su velike europske zvijeri, a Gorski kotar ima tu sreću i čast da – kao jedno od rijetkih područja u Europi – na svom teritoriju ima brojne primjerke sve tri životinjske vrste.


​Ris, vuk i medvjed u ovom će objektu, zahvaljujući projektu koji je vodila Javna ustanova Priroda, biti predstavljeni slikom, riječju, videozapisima i na niz drugih načina pa nimalo ne treba sumnjati da će Centar za velike zvijeri biti omiljeno odredište brojnih školskih ekskurzija te individualnih posjeta ljubitelja prirode i turista. Otvaranje se očekuje uskoro.