GLATKO

Marija Gašpar predvodi čabarsko Gradsko vijeće

Marinko Krmpotić

Marija Gašpar – životna partnerica gradonačelnika Antonija Dražovića – rekla je da sve vijećnike čeka puno posla jer zajedno moraju ostvariti cilj pretvaranja Čabra u gorski rajČABAR – Na čelu novog Gradskog vijeća Čabra bit će Marija Gašpar, a za potpredsjednicu je izabrana Kata Ramljak. Obje su predstavnice Liste birača Antonija Dražovića i izabrane su, uz jedan (njihov) suzdržani glas, jednoglasno. Njihovim je izborom uspješno konstituirano Gradsko vijeće Grada Čabra, a hoće li ovakvo zajedništvo iskazano na konstituirajućoj sjednici trajati i dalje, pokazat će budućnost. Naime, nikakvih službenih koalicija, suradnji i dogovora, čini se, nije bilo, ali je očito da je trinaestero na izborima izabranih vijećnika odlučilo postupiti odgovorno te ne dozvoliti na samom početku rada tog tijela bilo kakav oblik političke krize.


Zahvaljujući tome iskazana je potpora i povjerenje listi birača Antonija Dražovića, koji je uvjerljivo – kao kandidat Živog zida – pobijedio na izborima za gradonačelnika Čabra, ali u dijelu izbora vezanom za stranačke liste za sastav Gradskog vijeća nije bio najuspješniji. Točnije, u tom dijelu izbora nitko nije stekao natpolovičnu većinu.


SDP najbrojniji


Najuspješnija stranka na tim je izborima bio čabarski SDP, za koji je glasovalo 27,16 posto ili 493 birača što im je osiguralo četiri od 13 mogućih vijećničkih mjesta. S osvojenih 405 glasova, ili 22,31 posto, tri su mandata osvojili članovi Liste birača Antonija Dražovića, a jednak je broj vijećnika pripao i HDZ-u, čija je lista dobila 332 glasa ili 18,29 posto.
Na dvije vijećničke stolice u novom sazivu Gradskog vijeća Grada Čabra računati mogu i predstavnici Liste birača Dinka Štimca, koja je prikupila 260 glasova ili 14,32 posto, a jednog vijećnika s osvojenih 177 glasova (9,75 posto) osigurao je i Most. Neuspješan, a to znači da ovog puta nisu prešli prag, bio je HSS, koji je s 85 glasova došao do 4,68 posto glasova i zamalo osvojio jedno mjesto, te PGS, koji je sa 63 glasa (3, 47 posto) ostao daleko od mjesta u Gradskom vijeću Čabra.


Zahvale


Sukladno ovim rezultatima, kao i zakonskim odredbama o sukobu interesa, odnosno odustajanjima iz osobnih razloga, novi saziv Gradskog vijeća Grada Čabra čine Tamara Bilen, Andreja Vrus Markovčić, Josip Košmrlj i Kristijan Rajšel (SDP), Edvard Jurković, Marija Gašpar i Kata Ramljak (Lista Antonija Dražovića), Martin Kvaternik, Marko Malnar i Ana Rendulić (HDZ), Kristina Janeš i Marija Kostelić (Lista birača Dinka Štimca) te Alain-Stojan Leskovar (Most).


Kako će se predstavnici ovih pet stranačkih i nestranačkih lista u budućnosti dogovarati i kakav će biti rad Gradskog vijeća, tek ćemo vidjeti, a sadašnjost je, logično, bila u znaku zahvala. Tako je Marija Gašpar bila kratka i jasna te uz zahvalu na povjerenju rekla da sve vijećnike čeka puno posla jer zajedno moraju ostvariti cilj pretvaranja Čabra u gorski raj, a gradonačelnik Antonio Dražović – inače životni partner Marije Gašpar – istaknuo je da se nada odličnoj suradnji sa svim vijećnicima.


– Građani koji su nas birali na ove funkcije to od nas i očekuju. Svaki kvalitetan i kreativan prijedlog s bilo čije strane imat će moju punu podršku, rekao je gradonačelnik Dražović.