Lokvarska žaba

Idealno jutro iskoristio je Hrvatski fotosavez za zajednički projekt s DND-om Lokve

Danijela Mihelčić

Foto Danijela Mihelčić

Foto Danijela MihelčićIdealno jutro iskoristio je Hrvatski fotosavez da napravi zajednički projekt sa Društvom naša djeca Lokve.


Naime, kako bi obilježili i pridodali važnost obiteljskim vrijednostima i ljubavi prema svim članovima obitelj na Starom Motelu na Lokvarskom jezeru, Hrvatski fotosavez u suradnji sa Društvom naša djeca Lokve održao je radionicu na temu “Zaštitimo lokvarsku žabu i volimo svoju obitelj”.


Okupljena dječica jedva su dočekala radionicu te su s nestrpljenjem iščekivala zadatak, a on je bio da koriste tehniku “karton tisak” te u nazočnosti svojih majka, teta i djedova na platnene vrećice otiskuju motive žabljih obitelji.
Voditeljica programa Rad s mladima Hrvatskog foto saveza i dopredsjednica Hrvatskog foto saveza Zlata Medak poručila je da su se sa guštom odazvali ovakvoj radionici gdje je fokus bio da djeca zajedno sa roditeljima izrađuju svoje unikatne radove:


– Bilo je odlično- djeca, veselje, priroda. Uraci su predivni, moram naglasiti da je prekrasna slika gdje su roditelji radili zajedno sa djecom čime se stvorila prediva obiteljska i moram naglasiti ekološka priča.


Dugi niz godina vodim programe po Gorskom kotaru s različitim projektima te radionicama. Ove godine također ćemo imati ljetne radionice što imamo u suradnji sa NP Risnjakom čemu se jako veselimo. Sve su to radovi djece i djece za djecu- poručila je Zlata Medak.


Okvir 1.Detaljnije o spomenutim ljetnim radionicama, možete pronaći na njihovim službenim i društvenim stranicama Hrvatskog fotosaveza


Na nju se nadovezala Tea Glad, predsjednica DND Lokve poručivši da je suradnja potekla iz NP Risnjak gdje Hrvatski fotosavez provodi razne projekte i radionice.


Nadodala je da su djeca bila uživljena i puna dojmova, ali i da pripremaju i daljnju zajedničku suradnju. Također se zahvalila svima na dolasku, pogotovo djeci koja zapravo nisu ni htjela otići doma nakon radionice.


Navela je da su ovom pričom zaokružili priču sa žabicama, obitelji spojivši sve i sa Majčinim danom.


Zahvalila se Hrvatskom footsavezu što su im otvorili vrata za daljnju suradnju te im ustupili materijal i sve što je bilo potrebno, ali i gospođi Silviji Iskra iz Buffeta “Iskra” koja je nahranila sve sudionike radionice.