Određen rok

Evo kad će delnička djeca dobiti obnovljeno igralište u Parku kralja Tomislava

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Vjerujem da će, ako vremenske prilike budu dobre, sve biti gotovo u okviru planiranih rokova, možda čak i prije, a to znači da nas uskoro očekuje i otvaranje – rekla je gradonačelnica Delnica Katarina MihelčićDo sredine narednog mjeseca delnička djeca trebala bi dobiti novo, prošireno i obnovljeno igralište u Parku kralja Tomislava. Naime, djelatnici riječkog poduzeća Parkovi plus u roku od ugovorom potpisanih 29 dana trebaju urediti taj prostor te umjesto starih, već maknutih igrala, postaviti nova.


Da će tako najvjerojatnije i biti, dalo se zaključiti pri tiskovnoj konferenciji tijekom koje su, uz buku strojeva koji su već radili na obnovi, predstavnici Grada Delnica predstavili projekt vrijedan 826.000 kuna.


Godina dana do ovog trenutka


– Trebala nam je puna godina dana da dođemo do ovog trenutka prvih konkretnih radova na terenu.
Projekt obnove i preuređenja najvećeg delničkog dječjeg igrališta aplicirali smo prošle godine na Mjeru 7.4.1. te preko LAG-a Gorski kotar uspjeli ostvariti sufinanciranje u iznosu od 371.595 kuna, a iz gradskog proračuna izdvojili smo dodatnih oko 500.000 kuna. Za sve te »papirnate« poslove trebalo je puno vremena, a sama realizacija bit će, vjerujemo svi, brza i kvalitetna.


Veće i bolje dječje igralište u Delnicama nužnost je već nekoliko godina, a sad su se napokon stekli svi uvjeti i već od ovog ljeta najmađi Delničani imat će priliku uživati u novom dječjem carstvu, igralištu smještenom u hladu Parka kralja Tomislava.


Vjerujem da će, ako vremenske prilike budu dobre, sve biti gotovo u okviru planiranih rokova, možda čak i prije, a to znači da nas uskoro očekuje i otvaranje – rekla je gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić, dodavši da je rad na obnovi najvećeg delničkog dječjeg igrališta nastavak gradskih aktivnosti vezanih za uređenje dječjih igrališta.Planovi za nova igrališta


– Mi smo ove godine u proljeće već otvorili novouređeno i sadržajima obogaćeno igralište u Dječjem vrtiću Hlojkica, a u planu je obnova i oprema svih postojećih igrališta novim igralima, dok u Hrvatskom i Brodu na Kupi namjeravamo napraviti nova dječja igrališta, pri čemu je u Hrvatskom mjesni odbor tog mjesta najavio da će naći potrebnu lokaciju koja je do sada bila problem jer vlasnik lokacije koju smo mi predlagali nije pristajao na ponuđenu cijenu otkupa tog zemljišta.


Ako Mjesni odbor Hrvatsko pronađe rješenje, moguće je da to igralište uredimo već ove godine, a ako ne bude tako, onda ćemo mu se posvetiti naredne 2022. godine – rekla je gradonačelnica Katarina Mihelčić.


Uskoro završni radovi na izgradnji Doma za starije


Gradonačelnica Katarina Mihelčić napomenula je da bi uskoro trebali početi i završni radovi na izgradnji objekta Doma za starije osobe.


– Posljednjih su dana tamo trajali neki manji radovi lokalnih izvođača, a kroz narednih desetak dana očekujemo jače i uočljivije radove zagrebačkog poduzeća koje je dobilo posao i treba ga završiti u roku od 260 dana pa je, očigledno, i njima želja krenuti što prije – rekla je delnička gradonačelnica.